Viimeisimmät julkaisut

YIT toteuttaa pysäköintilaitoksen Espoon keskuksen Suviniittyyn

YIT on valittu Espoon keskuksen Suviniityn pysäköintilaitoksen toteuttajaksi. Hankkeen arvo on noin 8 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa nyt helmikuussa ja pysäköintilaitos valmistuu kesällä 2017. YIT:n kiinteistöteknisenä kumppanina hankkeessa toimii Caverion.

Hanke toteutetaan KVR-urakkamallilla, joka pisteytettiin tarjousten laadun ja hinnan mukaan. Laadun painoarvo oli 40 prosenttia ja hinnan 60 prosenttia. YIT:n suunnitteluratkaisu sai täydet laatupisteet kaikista osa-alueista, joita olivat tekninen laatu, toiminnallisuus, arkkitehtuuri ja riskittömyys.

”Suviniityn pysäköintilaitoksen urakkamalli sopi hyvin meille. Kun hankkeeseen nostetaan laadulliset tekijät valintakriteereihin jo tarjousvaiheessa, lopputuloksena syntyy aikaa kestävä ja kaupunkikuvallisesti laadukas kokonaisuus. Se myös haastaa tarjoajia kehittämään ratkaisuvaihtoehtoja niin suunnittelun, toteutuksen kuin ylläpidon osalta”, kertoo rakennuspäällikkö Petri Saarinen YIT:ltä.

Havainnekuva kohteesta -ARRAK Arkkitehdit Oy

Havainnekuva kohteesta -ARRAK Arkkitehdit Oy

Espoon kaupunki kehittää Suviniityn aluetta, johon on kaavoitettu asumista ja palveluita tuhansille uusille asukkaille. Rakennettava pysäköintitalo on osa Suviniityn alueen keskitettyä pysäköintiratkaisua, joka sisältää väestönsuojelutilat sekä mahdollisuuden asukkaiden kattoviljelyyn. Autopaikoitustiloihin rakennetaan noin 240 henkilöautopaikkaa. Väestönsuoja on mitoitettu yli 1100 henkilölle, joista osa on osoitettu Kirkkojärven koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Väestönsuojatiloja käytetään muuna aikana harrastustiloina.

Hankkeessa painotettiin laatua ja kaupunkikuvallista arkkitehtuuria

”Kilpailutuksen tavoitteena oli hyödyntää tarjoavien ryhmien osaamista pysäköintilaitoksen ja väestönsuojan kustannustehokkaan, elinkaariedullisen ja kaupungin muidenkin tavoitteiden mukaisen laadukkaan suunnitteluratkaisun löytämiseksi ja toteuttamiseksi. Kilpailutus tuotti erinomaisen tuloksen ja nyt on YIT:n aika lunastaa lupaus onnistuneesta lopputuloksesta. Yhteistyön ensiaskeleiden perusteella onnistumiselle on erinomaiset edellytykset”, Espoon Tilapalvelut liikelaitoksen suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen sanoo.

”Uusi pysäköintitalo käynnistää rakentamisen Suviniityssä, jolle lähivuosina rakennetaan asuntoja yli tuhannelle asukkaalle. Haluamme, että uudelle alueelle ensimmäisenä valmistuva rakennus näyttää esimerkkiä laadukkaasta rakentamisesta”, Espoon keskuksen projektinjohtaja Mikko Kivinen täydentää.

YIT:n aktiivinen kehitystyö ja panostaminen pysäköintilaitosten rakentamiseen ovat tuottaneet myös tulosta. Tällä hetkellä YIT:llä on pääkaupunkiseudulla rakenteilla muun muassa Jousenpuiston pysäköintilaitos metroaseman päälle Espoossa ja Töölönkadun parkkiluola, joihin molempiin tulee 800 parkkipaikkaa. Kaiken kaikkiaan YIT:llä on parhaillaan rakenteilla uusia pysäköintitiloja yli 2 000 autolle.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>