Viimeisimmät julkaisut

YIT rakentaa uuden yläkoulu-liikuntakeskuksen Heinävedelle

YIT ja Heinäveden kunta ovat sopineet uuden yläkoulu- ja liikuntarakennuksen rakentamisesta Heinävedelle. Urakka toteutetaan KVR-urakkana, ja se sisältää myös vanhan yläkoulun purkutyöt. Työt alkoivat heinäkuussa 2020 ja päättyvät joulukuussa 2021. Sopimuksen arvo on 7,6 miljoonaa euroa.

Uusi rakennus toimii Heinäveden kunnan ainoana yläkouluna, jossa vuonna 2021 arvioidaan opiskelevan 80 yläkoulun oppilasta ja tilojen käyttäjinä olevan 140 alakoululaista.

Rakennuksen koko on noin 3 000 neliötä, josta 700 neliötä on liikuntatilaa. Liikuntakeskus tulee toimimaan kunnan pääasiallisena sali- ja liikuntatilana sekä koulujen ja päivähoidon ensisijaisena sisäliikuntatilana. Ilta- ja muu oheiskäyttö on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

”Heinävesi pyrkii tarjoamaan alueensa lapsiperheille laadukasta perusopetusta. Siihen kuuluvat myös turvalliset, terveet ja modernit tilat koulunkäyntiin ja opetustyöhön. Lisäksi haluamme tilojen olevan monikäyttöisiä: niiden tulee palvella kunnan eri toimijoiden tarpeita vauvasta vaariin ja tarvittaessa olla muunnettavissa tulevaisuudessa muihinkin tarkoituksiin”, sanoo Heinäveden kunnanjohtaja Maarika Kasonen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>