Viimeisimmät julkaisut

Ydinkeskustan jugendpalatsin vuokraus alkaa

Torikortteleiden viimeinen remontti Sofiankatu 4:ssä tuo kuusi kerrosta käyttötilaa Helsingin keskustaan. Entisen kaupunginmuseon tiloihin Helsingin vanhan kaupungin sydämessä etsitään nyt toimijoita.

Arkkitehti Lars Sonckin suunnitteleman venetsialaistyylisen jugendpalatsin remontti Sofiankatu 4:ssä on käynnissä ja valmistuu syksyyn 2017 mennessä. Kuusikerroksinen, Helsingin kuvatuimmalla kadulla sijaitseva rakennus remontoidaan vanhaa kunnioittaen ja avataan täysin uniikkina liike-, toimisto- ja ravintolatilan yhdistelmänä.

Video: Veli Creative ja Kokoro&Moi

– Se, että tilaa aukeaa liikekeskustaan kokonaisen talon verran, on todella upeaa. Historiallisen, arkkitehtonisesti merkittävän sekä pitkään virastokäytössä ja sittemmin museona palvelleen rakennuksen avautuminen käyttötilaksi on ainutlaatuinen mahdollisuus yrityksille ja Helsingille, Torikortteleiden alueen kiinteistökehityshanketta vetävän Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer sanoo.

Torikortteleiden alueen elävöittämis- ja kaupallistamishankkeen tavoitteena on luoda persoonallinen kaupunkikeskusta, mahdollistaa kivijalkayritysten, ravintoloiden ja kahviloiden jääminen keskustaan sekä avata entiset hallintokorttelit sisäpihoineen kaupunkilaisille.

– Suurimmat remontit ovat tämän myötä ohi ja kaupungin vetämä aktiivinen elävöittämishanke tulee päätökseensä. Mutta kaupunki tai mikään alue ole koskaan valmis. Esimerkiksi Kruununhaassa, Katajanokalla ja Kauppatorin liepeillä alkaa nyt todella tapahtua ja vetovoimaiset yrittäjät alkavat löytää alueen. Meille tärkeää on löytää myös Sofiankatu 4:ään sellaiset toimijat, jotka lähtevät kehittämään aluetta yhteistyössä muiden vuokralaisten, kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa. Mitä aiemmin toimijat taloon löytyvät, sitä enemmän heillä on mahdollisuus vaikuttaa tiloihin, kertoo Bauer.

Mitä vanhaan kaupunginmuseon rakennukseen tulee?

Kävelykatuna tunnetulla Sofiankadulla sijaitsevan rakennuksen katutasoon ja toiseen kerrokseen avautuu täysin uniikkia liiketilaa sekä ravintolatilaa kaikkiaan noin 3000 neliötä. Kerrokset kolmannesta viidenteen sopivat toimisto- ja co-working-tiloiksi. Kuudennessa kerroksessa sijaitseva upea ullakkosali on omiaan esimerkiksi liikunta- tai seminaaritilaksi. Rakennus kätkee sisäänsä myös pieniä helmiä, kuten hurmaavan saunatilan ja kattoterassin.

– Uskomme vahvasti, että talon toimijat luovat synergiaa toinen toisilleen siten, että kokonaisuudesta tulee toimiva ja kiinnostava. Pyrimme rakentamaan kauppiastavaratalon historian päälle uuden kerroksen siten, että kokonaisuus on relevantti juuri tässä ajassa, kuvailee kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Historiallisen Torikortteleiden alueen Sofiankatu 4:ssä sijaitseva rakennus valmistui laajennukseksi Kiseleffin talossa toimineelle Stockmannin kauppahuoneelle vuonna 1913. Seitsemän vuotta myöhemmin taloa korotettiin kolmikerroksisesta nykyiselleen, kuusikerroksiseksi. Sofiankatu 4 on nähnyt paljon: muutoksen tavaratalosta poliisin päämajaksi, josta kaupungin virastoksi, ja lopulta museoksi. Vuonna 2017 päättyvän remontin tuloksena palatsi Lyhtysaleineen palautetaan jälleen kauppiastavaratalon aikaiseen asuunsa ja alkuperäinen kulku Sofiankatu 4:stä Kiseleffin taloon avataan remontin yhteydessä. Sofiankatu 4:ssä jatkaa remontin jälkeen kaupungin rakastetuimpiin kuuluva elokuvateatteri Kino Engel.

– Yrittäjälle tai toimijalle, joka näkee itsensä muuttuvan Helsingin ytimeen, tämä on tilaisuus. Etsimme ja arvostamme tulevaisuuteen katsovaa, uudenlaista ajattelua, Bauer summaa.

http://www.torikorttelit.fi/


Torikorttelit
Senaatintorin ja Kauppatorin välissä sijaitsevat Torikorttelit ovat muuttumassa ainutlaatuiseksi ostos- ja tapahtuma-alueeksi vuoteen 2017 mennessä. Historiallisessa uudistuksessa virastokäytössä olleita tiloja palautetaan liike- ja ravintolatiloiksi ja sisäpihat kunnostetaan oleskelu- ja tapahtumapaikoiksi. Torikortteleita kehittää kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien ja kaupungin virastojen kanssa. Alueen rakennukset peruskorjataan ja alueen elävöittämiseen panostetaan monin tavoin

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>