Viimeisimmät julkaisut

Vuorineuvos Kim Gran Pohjola Rakennus -konsernin hallitukseen

Pohjola Rakennus-konserni on kutsunut hallituksensa jäseneksi vuorineuvos Kim Granin

Kuvassa: Kim Gran

Kim Gran toimi Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2000–2014, jonka jälkeen hän jäi eläkkeelle. Granin toimitusjohtajakaudella yhtiö kasvoi ja kansainvälistyi vahvasti nousten keskikokoisesta pörssiyhtiöstä suurten sarjaan.

– Kim Granilla on erittäin vahvat näytöt yritysten tuloksellisesta johtamisesta sekä kansainvälistymisestä. Hänen monipuolinen kokemuksensa muualtakin kuin rakennusalalta täydentää meidänkin hallituksemme osaamista, Pohjola Rakennuksen konsernijohtaja Juha Metsälä perustelee valintaa.

– Otan Pohjola Rakennuksen hallitustehtävän vastaan, koska pidän yhtiön dynaamisesta kasvutarinasta ja uskon sen tulevaisuudennäkymiin. Haluan olla edesauttamassa yhtiön vahvaa, kannattavaa kasvua ja kansainvälistymistä, Kim Gran sanoo.

Nokian Renkaiden liikevaihto kasvoi Granin toimitusjohtajakaudella vajaasta 400 miljoonasta noin 1,4 miljardiin euroon ja samaan aikaan liikevoitto yli seitsenkertaistui. Yhtiö nousi kannattavuudeltaan alansa ehdottomaan parhaimmistoon ohi globaalien kilpailijoiden. Granin johdolla yhtiö kansainvälistyi voimakkaasti ja rakensi Venäjän tuotantoyksiköt sekä Vianor-rengasketjun, jolla on yli 1 300 rengasmyymälää 27 maassa.

Gran on toiminut useissa luottamustehtävissä muun muassa Kemianteollisuus ry:ssä, Kumiteollisuus ry:ssä ja Suomalais-Venäläisessä kauppakamarissa sekä pörssiyhtiöiden kuten YIT:n, Konecranesin, Rautaruukin ja SSAB:n hallituksissa.

Pohjola Rakennus -konsernin hallituksen puheenjohtajana toimii rakennusneuvos Jukka Terhonen ja varapuheenjohtajana Juha Metsälä. Kim Granin lisäksi jäseninä ovat rakennusneuvos Juhani Kuusisto, toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen ja insinööri Erkka Valkila.

Pohjola Rakennus on kotimainen, vuonna 1989 perustettu perheyritys. Se on erikoistunut asuntojen tuotantoon isoissa kaupungeissa. Tällä hetkellä rakenteilla on 2 000 asuntoa pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla sekä Turun, Jyväskylän ja Kuopion seuduilla. Lisäksi yhtiö rakentaa liikenneväyliä sekä vaativia talonpohjia ja korjaa isoja kiinteistöjä.

Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 191 miljoonaa euroa  ja liikevoitto 15,2 miljoonaa euroa.

Konserni työllistää yli 2 000 henkilöä, omaa henkilöstöä on noin 170.

Pohjola Rakennus on päässyt Great Place to Work -tutkimuksessa parhaiden, keskisuurten yritysten listalle.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>