Viimeisimmät julkaisut

Vuolukivi syntyy uudelleen vesileikkauksen avulla

Ilmeikäs Grafia-pintakäsittely tulee aluksi takkojen verhoiluun

Tulikivi on kehittänyt uuden, vesileikkaukseen perustuvan Grafia-pintakäsittelyn. Se tuo vuolukivestä esiin ennennäkemättömän kimmellyksen ja karheuden. Uutuuspinta tuodaan ensin kolmen vuolukivitakan verhoiluun: Vasa Grafia, Valkia Grafia ja Sarmi Grafia. Tehokkaasti lämpöä varaavat vuolukivitakat luovuttavat lämpöä pitkään, jopa vuorokauden ajan parin tunnin lämmityksellä. Uutuustakat ovat tulleet myyntiin elokuussa. Grafia-pintaan voi tutustua Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9. osastolla 6f149.

Kuva: Tulikivi Oy - Grafia

Kuva: Tulikivi Oy – Grafia

Kolmiulotteiset haptiset pinnat ovat lisänneet suosiotaan muotoilussa. Nyt Tulikivi tuo uuden tuntoaistia herättelevän käsittelyn vuolukivelle. Grafia-nimen saanut pintakäsittely perustuu veden voimaan. Vesileikkauksessa vuolukiven pintaa muotoillaan korkeapaineisella vesisuihkulla. Halutunlaiset kuviot suunnitellaan 3D-mallinnuksen avulla.

– Vesileikkaus tuo mattapintaisesta vuolukivestä esiin yllättävää karheutta ja kimallusta. Käsitelty vuolukivi muistuttaa rosoista kallion pintaa. Samalla kiven luonnolliset sävyerot korostuvat. Aluksi Grafia-pintaa nähdään takkojen verhoiluissa, mutta sille on jo suunnitelmissa uusia käyttökohteita. Habitaren messuosastollamme on seinä, joka on pinnoitettu Grafia-vuolukivellä, valottaa Tulikiven kotimaan myyntijohtaja Markku Prättälä.

– Näytimme ennakkoon maistiaisia Grafia-pintakäsittelystä Veronan takkamessuilla helmikuussa. Vastaanotto oli todella innostunut, ja näistä takoista on jo tehty ennakkotilauksia vientiin. Trendit suosivat vuolukiveä, joten voi olla, että vuolukivi lähtee seuraavana marmorin kaltaiseen nosteeseen, paljastaa Prättälä.

Pääosassa uudistunut vuolukivi

Mitoiltaan pienin uutuustakka on Vasa Grafia, jossa on neliskulmainen lasiluukku. Hieman leveämmässä Valkia Grafia -takassa on vaakasuuntainen, suorakaiteen muotoinen lasiluukku. Kookkain uutuusmalli on Sarmi Grafia, jolle ominaisilmettä antaa korkea, pystymallinen lasiluukku. Hienon kontrastin takkojen modernille, puhdaslinjaiselle muotoilulle luo Grafia-vuolukivipinnan moniulotteinen karheus. Käsittely häivyttää takan pinnan kivijakoa.

Kaikki kolme Grafia-sarjan vuolukivitakkaa ovat varsinaisia teholämmittäjiä. Niihin voi asentaa lisävarusteena myytävän P10-pellettipaketin, jolloin niissä voi polttaa klapien ohella myös pellettejä. Lisäksi Sarmi Grafian voi halutessaan kytkeä osaksi vesikiertoista lattialämmitystä Tulikiven W10-lämmönsiirrinpaketilla. Näin jopa puolet takan lämmöstä voidaan hyödyntää vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen.

Tehokkaan palamisen ansiosta puuta kuluu vain vähän, ja klapit palavat puhtaasti. Grafia-sarjan takkojen hyötysuhde on 84–86 prosenttia mallista riippuen. Tulikiven takat alittavat maailman tiukimmat tulisijoille asetetut päästönormit.

– Vuolukivi on kuin luotu takkamateriaaliksi, sillä se varaa ja johtaa lämpöä erinomaisesti. Vuolukiven pinta ei koskaan kuumene tulikuumaksi, mikä helpottaa arkea varsinkin lapsiperheissä. Varaava takka luovuttaa lämmön huonetilaan tasaisena säteilynä, jolloin sisäilman lämpötila pysyy koko asunnossa miellyttävänä. Säteilylämpö lämmittää ihmisten lisäksi talon rakenteet ja huonekalut, ja pitää kosteuden ja homeen poissa. Kahden tunnin lämmityksellä varaava takka luovuttaa lämpöä jopa 24 tunnin ajan, Prättälä toteaa.

www.tulikivi.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>