Viimeisimmät julkaisut

Vuoden Parhaat ARA-neliöt -palkinto Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelille

ARA on myöntänyt asuntorakentamisen Vuoden Parhaat ARA-neliöt -tunnustuspalkinnon Sukupolvienkorttelille Helsingin Jätkäsaaressa. Tunnustus luovutettiin ARA-päivässä Helsingissä 19.1. Korttelin yhteisöllisyyttä korostava konsepti vastaa myös opiskelija-asukkaiden toiveisiin.

Kuvalähde: Setlementti.fi

Ainutlaatuiseksi ja Vuoden Parhaat ARA-neliöt -tunnustuspalkinnon arvoiseksi Sukupolvienkorttelin tekee sen yhteisöllisyyttä korostava ja suomalaisittain harvinainen konsepti sekä kohteen poikkeuksellisen huolellisesti mietityt yhteistilat, jotka palvelevat koko korttelin asukkaita.

Kortteli toteuttaa ajatusta laajennetusta kodista, jossa asukas voi hyödyntää kattavia yhteisiä tiloja kuten pesulaa, aulan kahvilaa ja oleskelutiloja sekä kuntopolkunakin toimivaa sisäkatua. Yhteistilat on suunniteltu siten, että ne houkuttelevat spontaaniin kanssakäymiseen. Korttelin asukkaille tarjotaan myös yhteisöllisyyskoordinaattorin palveluja.

Korttelikokonaisuuden ensimmäinen vuonna 2016 valmistunut osa on Hoasin opiskelija-asuntokohde. Kohteeseen on käytetty ARAn investointiavustusta ja korkotukilainaa.

”Sukupolvienkortteli tuo kyläyhteisömallin keskelle kaupunkia. Yhteisöllisyys ja toimivat palvelut ovat asukkaillemme tärkeitä arvoja ja kehitämme niitä jatkuvasti kaikissa kohteissamme ”, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Tavoitteena korkealaatuinen ja kohtuuhintainen asuminen

Nyt ensimmäisen kerran annettu tunnustus myönnetään jatkossa vuosittain yhdelle ARAn rahoittamalle uudisrakentamis- tai perusparantamiskohteelle. Keskeisenä myöntämisperusteena on hankkeessa osoitettu esimerkillinen kehittämisote, jossa tavoitellaan ”vähimmäistasoa korkeampaa laatua” ja samalla elinkaarikustannuksiltaan kohtuuhintaista asumista. ARA valitsee tunnustuksen saavan kohteen.

Sukupolvienkorttelin toimijoita ovat Hoasin lisäksi Setlementtiasunnot Oy, joka on rakennuttanut kortteliin vuokra-asuntoja ARAn korkotukilainalla sekä eri kerroksiin hajasijoitettuja asuntoja liikuntaesteisille henkilöille, sekä Asuntosäätiö, jonka As Oy Hyväntoivonpuisto sisältää Hitas-säännösteltyjä omistusasuntoja. Koko kortteli valmistuu lopullisesti vuoden 2017 helmikuussa.

Korttelin arkkitehtisuunnittelun on tehnyt arkkitehti Mari Matomäki ja rakennusurakoinnin ovat toteuttaneet NCC Rakennus Oy (Asuntosäätiö ja Setlementtiasunnot) ja Skanska (Hoas).

Palkittu kohde saa Vuoden ARA-neliöt -laatan, joka voidaan kiinnittää palkittuun rakennukseen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>