Viimeisimmät julkaisut

Villeroy & Boch Gustavsberg avaa Ekobackenin

Kehitystä perinteisessä teollisuusyhteisössä

Villeroy & Boch Gustavsbergin uusi, Ruotsissa Gustavsbergissä sijaitseva logistiikka- ja kokoonpanokeskus Ekobacken avattiin virallisesti perjantaina 8.5. Uuden laitoksen avaaminen merkitsee yritykselle uuden aikakauden alkua täyden palvelun kylpyhuonetoimittajana.

Avajaisissa oli paikalla Villeroy & Bochin hallituksen ja Värmdön kunnan edustajia. Logistiikka- ja kokoonpanokeskuksesta toimitetaan kylpyhuonetuotteita koko Pohjois-Euroopan asiakkaille.

– Uuden Ekobackenin laitoksen rakentaminen oli meille strategisesti merkittävä päätös. Sen avulla voimme kehittyä joustavammaksi toimijaksi Pohjois-Euroopan alueella, toteaa Andreas Pfeiffer, Bath and Wellness -osaston toimitusjohtaja.

Räätälöity ammattilaisille ja loppukäyttäjille

Ekobackenin laitoksen lisäksi Villeroy & Boch Gustavsberg ottaa merkittäviä edistysaskeleita tuotannossa koskien esimerkiksi tuotteiden ja tuotemerkin kehittämistä Gustavsbergin historiallisesti tärkeässä Tornhusetissa. Yrityksellä on menestyksekäs historia, ja Ekobackenin avaaminen on tärkeä etappi yrityksen nykyisen kilpailukyvyn ja kestävän kehityksen mukaisen toiminnan ylläpitämisessä. Yritys pyrkii tarjoamaan asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja, jotka tuovat sekä laatua että käyttövarmuutta ammattilaisille ja loppuasiakkaille.

– Keramiikkatuotteet ovat aina olleet ja ovat edelleen merkittävä osa yritystämme. Nyt otamme valikoimaamme myös kylpyhuoneen kokonaisratkaisut, sillä niitä asiakkaat haluavat. Tämä tarkoittaa joitakin muutoksia liiketoimintatapaamme, mutta asiakkaamme tunnistavat meidät siitä, että tarjoamme aina erinomaista laatua, pohjoismaista muotoilua ja kestävyyttä, kertoo Katharina Klotz, Villeroy & Boch Gustavsbergin markkinointipäällikkö.

Gustavsberg ei tarjoa asiakkailleen enää vain posliinisia kylpyhuonekalusteita. Kehitystavoitteen mukaisesti sellaiset tekijät, kuten hyvä jakelukyky, erinomainen palvelu ja kylpyhuoneen kokonaisratkaisujen suunnittelu ovat nyt myös Gustavsbergin tuotemerkin kulmakiviä. Sisäisten ja ulkoisten toimittajien laatu varmistetaan paikallisen laadunvalvonnan avulla.

Neljäs aalto

Gustavsberg on toiminut alueella vuodesta 1640, jolloin yritys aloitti tiilten valmistuksen. Sen jälkeen yrityksen liiketoiminta on muuttunut merkittävästi ja toiminnan painopistettä on muutettu kahteen kertaan, ensin astiastoihin ja sen jälkeen kylpyhuonekalusteisiin.

– Käsillä on erittäin jännittävät ajat. Olemme tavallaan siirtymässä yrityksemme historiassa neljänteen aaltoon, ja tehtävänämme on olla valmiina tulevaan, kuvailee Carl-Johan von Plomgren, Pohjoismaiden ja Baltian maiden aluemyyntijohtaja.

Noin 130 miljoonan Ruotsin kruunun arvoinen investointi uuteen Ekobackenin tuotantolaitokseen kuvastaa Villeroy & Bochin vakaata ja pitkäkestoista sitoumusta Gustavsbergin alueeseen.

Värmdön kunta on ylpeä yhteisestä historiasta yrityksen kanssa. Kunnassa ollaan myös iloisia siitä, että Villeroy & Boch Gustavsberg jatkaa alueeseen investoimista.

– Gustavsberg on yrityksenä merkittävä alueen kulttuurille ja työntekijöille. Tästä syystä meille on erittäin tärkeää, että yritys investoi jatkossakin kuntaamme. Olemme iloisia, että yritys valitsi Ekobackenin, kertoo Monica Pettersson, Värmdön kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Taustaa

Gustavsbergin historia ulottuu vuoteen 1640. Yritys on valmistanut posliinia alueen saaristossa vuodesta 1825.

Saksalainen Villeroy & Boch osti Gustavsbergin vuonna 2000 tarkoituksenaan vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden markkinoilla. Yrityskauppa mahdollisti myös Gustavsbergin tuotemerkin uudistamisen ja myös uuden laitoksen rakentamisen.

Ekobacken keskittyy logistiikkaan, varastointiin ja tuotteiden kokoonpanoon. Gustavsbergin pääkonttorissa Gustavsbergissä keskitytään tuotekehitykseen sekä tuotemerkin ja yrityksen uudistamiseen valmistajasta palveluyritykseksi.

Gustavsberg jatkaa muun muassa keittiö- ja kylpyhuonehanojen valmistusta Ruotsin Vårgårdan tehtaalla.

Tietoa Ekobackenista
• Rakentamisen aloitusajankohta:Kesäkuu 2014 • Käyttöönotto: Tammikuu 2015 • Pinta-ala: 8 500 m² • Työntekijöiden määrä:105 Gustavsbergissä (yhteensä 420) • Lavapaikkoja: 11 000 • Osoite: Leveransvägen 48, Gustavsberg • Investoinnin arvo: 130 miljoonaa Ruotsin kruunua • Rakennusyhtiö:NCC

Villeroy & Boch Gustavsberg AB kuuluu Pohjoismaiden johtaviin kylpyhuonetuotteiden valmistajiin. Konsernin kaksi tuotemerkkiä Gustavsberg ja Villeroy & Boch kattavat kaikki kylpyhuonetuotteet, kuten WC-istuimet, pesualtaat, hanat, kalusteet, kylpyammeet ja Wellness-ammeet. Gustavsberg-konsernin omistaa saksalainen Villeroy & Boch AG, joka on eräs Euroopan suurimmista kylpyhuonekalusteiden valmistajista. Lisätietoja on saatavana osoitteesta www.gustavsberg.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>