Viimeisimmät julkaisut

Viheralan tunnustuspalkinto kolmelle ansioituneelle toimijalle

ViherTek-messujen yhteydessä on jaettu kolme viheralan tunnustusta alan hyväksi tehdystä monipuolisesta ja tuloksellisesta työstä. Tunnustuspalkinnon saivat tänä vuonna Arboretum Mustila, ympäristönsuunnittelija Kari Laamanen ja kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta. Suomen Messusäätiö lahjoittaa 3000 euron palkintosumman, josta kukin voittaja saa 1000 euroa.

Kuva: Arboretum Mustila

Elimäellä sijaitseva Arboretum Mustila on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Vuodesta 1902 lähtien valtioneuvos A. F. Tigerstedtin perustamassa arboretumissa on koeviljelty koti- ja ulkomaisten puulajien kestäviä alkuperiä laajoissa tutkimusmetsiköissä ja ainutlaatuisessa metsäpuutarhassa. Mustila tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistä ja kesäkuussa kukkivista sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Kuluttaja-asiakkaat ja ammattilaiset näkevät arboretumin maastossa eri puulajeja ja pensaita, mikä inspiroi suunnittelijoita käyttämään uusia lajeja.  Arboretumin monipuolinen lajisto mahdollistaa myös koristetaimituotannon suomalaisalkuperäisellä siemenellä. Arboretumin alueella järjestetään erilaisia tempauksia ja taimimarkkinoita, jotka lisäävät yleisön mielenkiintoa alaa kohtaan ja edistävät pienten tuottajien elinkeinoa.

Lempäälän kunnan aiempi kunnanpuutarhuri, nykyisin ympäristösuunnittelijana toimiva Kari Laamanen on tehnyt vuosikymmenten ajan merkittävää työtä viherympäristön hyväksi Pirkanmaalla. Laamanen on mukana vihertyöryhmässä, jonka tehtävänä on vaalia maisemakokonaisuuksien säilymistä, aktivoida kuntalaisia kiinnostumaan ympäristöstään ja kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä tekoihin ympäristön parantamiseksi. Kari Laamasen käden jälkeä on esimerkiksi Hakkarin arboretumin suunnittelu.

Kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta on tehnyt pitkä työuran Valkeakosken kaupungin palveluksessa. Järventausta on ansioitunut erityisesti kasviasiantuntijana ja muun muassa kartoittanut viime vuosina Vanajaveden rantojen kynäjalavat. Järventausta on aktiivinen myös paikallisessa luonnonsuojelutyössä ja uhanalaisia liito-oravia on suojeltu kaavoitusalueilla hänen ansiostaan. Järventaustan erityisansiona on Akaan taajamametsien vieraskasvistoselvitys vuodelta 2014.

Viheralan tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ViherTek-messujen yhteydessä viheralan ansioituneelle toimijalle. Palkinnon suuruus on 3 000 euroa, joka voidaan jakaa useamman toimijan kesken. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Messukeskus edistää suomalaista hyvinvointia mahdollistamalla tuloksellisia kohtaamisia messuilla ja muissa tapahtumissa. Viime vuonna Messukeskuksessa järjestettyihin messuihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin osallistui 9300 näytteilleasettajaa ja 1,3 miljoonaa kävijää.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>