Viimeisimmät julkaisut

Verstas Arkkitehdit suunnittelee Puotilan ala-asteen

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto esittää Verstas Arkkitehdit Oy:tä Puotilan uuden ala-asteen suunnittelijaksi osana Lujatalo Oy:n muodostamaa toteuttajaryhmittymää. Uusi koulurakennus on Helsingin ensimmäisiä elinkaarihankkeita. 

Verstas Arkkitehdit suunnittelee Puotilan uuden ala-asteen 530 oppilaalle ja 70 esiopetusryhmäläiselle. Koulurakennuksen polveileva muoto pihan puolella avaa opetustilat luonnonvalolle ja rajaa toisaalta suojaisia, katettuja syvennyksiä pihalle. Oppimistilat ovat kahdessa tasossa yhteisöllisen aulan ympärillä, pienemmät oppilaat pihan tasolla ja isommat yläkerrassa. Koulun piha luo monipuolisen leikkiin ja oppimiseen sopivan ympäristön esi‐ ja alakoululaisille. Pihan suunnittelusta vastaa Nomaji maisema-arkkitehdit Oy ja koulun erikoissuunnittelusta Sitowise Oy. Uusi koulu rakennetaan nykyisen tilalle. Se valmistuu 2022.

Nykyisen koulun opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa ovat olleet mukana kaupungin pedagogisen suunnitelman laadinnassa ja uusista oppimistiloista tulee pedagogisesti monipuoliset. Uusi koulu sisältää myös harrastus‐ ja kokoontumistiloja puotilalaisille, jotka ovat toivoneet panostusta alueen viihtyvyyteen. Uusi koulu paikkaa liikunta- ja harrastustilojen pulaa Puotilassa; Verstas Arkkitehdit on suunnitellut koulun tukemaan aktiivista kuntalaiskäyttöä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>