Viimeisimmät julkaisut

Venehalleista elämyskeskus Kuopiossa

Siikarantaan avautuu joulukuussa elämyskeskus Bellanranta, joka luo Kuopioon uusia, ainutlaatuisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja harjoitteluun.

Idean takana ovat Bella-Veneet Oy:n Raimo Sonninen sekä Kuopion elinkeinojohtaja Unto Juutinen.

–    Osana tehostamisohjelmaamme mietimme halleille uutta käyttötarkoitusta. Olen huolissani ihmisten hyvinvoinnista, joten oli luontevaa lähteä rakentamaan sitä lisäävää palvelukeskittymää. Bellanrantaan tulee toisiaan täydentäviä toimijoita, jotka muodostavat ajan hermolla olevan kokonaisuuden, kertoo Sonninen.

marine_center

Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi

–    Tässä näkyy konkreettisesti muutos teollisesta yhteiskunnasta palveluyhteiskuntaan.

Siikaniemeen sijoittuvassa Bellanrannassa toimivat tulevaisuudessa HopLop, joka muuttaa nykyiseltä paikaltaan Leväsentieltä, Huippu Centerin kuntosali ja trampoliiniareena, paino- ja CrossFit-harjoitteluun keskittyvä Sawo sekä eri lajeja palveleva Oheisharjoittelukeskus. Huhtikuussa alueelle avautuivat Laserpelikeskus sekä Golfkeskus.

–    Tavoitteena on luoda paikka, jonne koko perhe voi tulla harrastamaan yhden pysähdyksen taktiikalla. Bellanranta onkin oikea elämysten ostoskeskus, Sonninen iloitsee.

Alueen vetonaula lapsiperheen näkökulmasta on HopLop, jonka kuutioala tulee uusissa tiloissa olemaan aiempaa suurempi. Samalla tiloja päivitetään uusimman konseptin mukaisiksi.

HopLopin seinänaapuriksi valmistuu Oheisharjoittelukeskus, jonka puuhamiehinä toimivat kuopiolaistaustaiset jääkiekkoilijat Kimmo Timonen, Teemu Hartikainen ja Tuomas Kiiskinen sekä vetäjäksi ryhtyvä Jarmo Malinen. Keskuksen ydinajatuksena on harjoittaa eri urheilulajeissa tarvittavia ominaisuuksia sekä tarjota kuntonyrkkeilyn viikkotunteja.

–    Kuopiossa on tarvetta joukkueille ja yksilöurheilijoille suunnatuille laadukkaille harjoitusympäristöille. Meidän tavoitteena on laittaa kotipesä kuntoon, Malinen kertoo.

Sawo puolestaan on Maria Kumlinin ja Risto Savolaisen perustama, painonnostoon ja CrossFit-harjoitteluun keskittyvä sali, jonka asiakkuuteen kuuluvat ohjatut tunnit painon- ja voimannostossa sekä kahvakuulaurheilussa.

– Tämäntyylinen harjoittelu on yhä trendikkäämpää etenkin naisten parissa. Harrastuksen aloittaminen tapahtuu alkeiskurssien kautta, joten se on turvallista vasta-alkajillekin, Kumlin kertoo.

Alueen kuntosalipalvelut tarjoaa Huippu Center, jonka omistajia ovat Hannu Airila, Jussi Konttinen sekä Jari Vilmi. Airila on parin vuoden ajan pyörittänyt Kuntokeskus Huippua, jolla on toimipisteet keskustassa ja Tahkolla. Huippu Centeriin tulee kuntosali sekä laaja trampoliiniareena, joka on Itä-Suomessa ensimmäinen laatuaan. 

–    Halusimme tuoda Kuopioon jotain uutta ja hauskaa, ja samalla trampoliiniareena mahdollistaa perheiden harrastamisen yhdessä, Airila kertoo.

Huippu Centerin ja Sawon yhteydessä on tarjolla myös hierontapalveluita. Hierojana toimii Ilpo Kemppainen.

Alueen nykyisistä toimijoista Golfkeskus tarjoaa tälläkin hetkellä erilaisia sisäpelejä sekä yhden Suomen suurimmista lähi- ja lyöntipelialueista. Kun loputkin yrittäjät avaavat toimipisteensä joulukuussa, muodostuu ainutlaatuinen keskittymä taitoa ja tekemistä.

Bellanranta sijaitsee Saaristokadun siltojen äärellä, aivan keskustan reunalla Siikaniemessä. Kokonaisuudessaan käytössä on noin 10 000 m2 kolmessa eri rakennuksessa. Mielenkiintoisen yhtymäkohdan aiempaan toimintaan luo se, että Bellanrantaan voi saapua myös veneellä.

–    Bellanranta on myös matkailullinen vetovoimatekijä, joka tukee hyvin Kuopion strategisia tavoitteita hyvinvoinnin edistäjänä, toteaa vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>