Viimeisimmät julkaisut

Venäläinen Sistema haluaa ostaa Honkarakenteen

Kuva: Asuntomessut

Venäläinen monialakonserni Sistema tekee vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen kaikista Honkarakenne Oyj:n osakkeista

Sistema aikoo tehdä suuren hirsitalorakentaja Hongan osakkeenomistajille houkuttelevan ostotarjouksen tarjoamalla osakkeista vahvan preemion suhteessa yhtiön markkinahintaan. Yrityskauppa hyödyttäisi kaikkia osapuolia, sillä Honka saisi vahvasti sitoutuneen, pitkäaikaisen omistajan sekä pääsisi hyötymään strategian ja toiminnan muutoksista sekä synergioista, jotka syntyvät Sisteman varojen hyödyntämisestä sekä parantuneesta pääsystä Venäjälle, jossa on yksi suurimmista puutalomarkkinoista. Hongan brändi ja muut vahvuudet säilyvät ennallaan.

Sistema Finance S.A, joka on venäläisen listatun monialaholding-yhtiö Sistema PJSFC:n tytäryhtiö ja osa Sistema-konsernia, on ilmoittanut, että se tekee vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen ostaakseen kaikki Honkarakenne Oyj:n liikkeeseen lasketut A- ja B-sarjan osakkeet.

Mikhail Shamolin, Sisteman toimitusjohtaja ja Sistema Finance S.A.:n hallituksen puheenjohtaja:

”Uskomme, että tarjouksemme on erittäin houkutteleva Hongan osakkeenomistajille, koska Sistema tarjoaa vahvaa preemiota verrattuna yhtiön markkinahintaan.”

”Honka on yksi maailman suurimmista hirsitalojen tuottajista, ja sillä on käytössään tunnettu korkealuokkainen brändi, vakiintuneet jakelukanavat ja ainutlaatuiset teknologiset ratkaisut. Hongan osto on linjassa strategiamme kanssa luoda yksi maailman johtavista puutalojen valmistajista.”

”Sovimme strategisesti hyvin yhteen. Honka on kaupallisesti aktiivinen kehittyneillä markkinoilla globaalisti, ja tämä antaa meillä pääsyn uusille markkinoille. Honka tulee parantamaan Sisteman tytäryhtiön Segezha-konsernin, sen laajojen resurssien ja modernien puuntyöstön tuotantolaitoksien kautta pääsyään Venäjälle, joka on yksi suurimmista hirsitalomarkkinoista. Sistemalla on myös vahvat taloudelliset resurssit investoida aktiivisesti liiketoiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa.”

Emile Wirtz, Sistema Finance S.A.:n toimitusjohtaja lisää:

“Sistema-konserni suunnittelee kasvattavansa edelleen Hongan maailmanlaajuisia toimintoja laajentamalla jalanjälkeä, kehittämällä jakeluverkostoaan houkuttelevimmilla markkinoilla ja tarjoamalla luokkansa parhaita tuotteita asiakkaille maailmanlaajuisesti.”

Sistema-konserni on venäläinen monialakonserni, joka palvelee yli 150 miljoonaa asiakasta telekommunikaation, korkean teknologian, pankkitoiminnan, vähittäismyynnin, puunjalostuksen, maatalouden, kiinteistöjen, lääketeollisuuden, turismin ja terveydenhuollon aloilla. Yhtiö on perustettu vuonna 1993. Sen liikevaihto oli noin 10,4 miljardia euroa vuonna 2015 ja taseen loppusumma noin 16,3 miljardia euroa 31.12.2015.

Tarjottava vastike on 1,50 euroa käteisenä Hongan kustakin A-sarjan osakkeesta ja kustakin B-sarjan osakkeesta, joiden osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty, ollen noin 14,5 prosenttia korkeampi kuin Hongan B-sarjan osakkeen päätöskurssi Nasdaq Helsingissä 2.11.2016 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen Ostotarjouksen julkistamista.

Honka on maailman johtavia hirsitalojen tuottajia, ja sillä on toimistot yli 30 maassa. Yhtiön pääkonttori ja tehtaat sijaitsevat Suomessa. Yli 50 toimintavuotensa aikana Honka on rakentanut yli 85 000 puutaloa 50 maassa. Se tuottaa yli 3 500 hirsitaloa vuosittain. Vuonna 2015 yhtiön tuotannosta myytiin 58 prosenttia Suomen ja Baltian maiden ulkopuolelle ja Hongan liikevaihto ylitti 39 miljoonaa euroa. Honka-talot suunnittelee sisäinen arkkitehtitiimi, joka on ylpeä ainutlaatuisesta suunnittelu- ja arkkitehtuuriosaamisestaan. Yhtiö investoi vuosittain yli 300 000 euroa uusiin suunnitteluratkaisuihin. Hongan tuotteiden korkeat laatu- ja ympäristöstandardit on sertifioitu Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) -järjestelmän mukaisesti.

www.sistema.ru

www.segezha-group.com 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>