Viimeisimmät julkaisut

Varte haluaa tuoda rakennushankkeeseen läpinäkyvyyttä

Talonrakennusalan perheyritys Varte ei tyytynyt markkinoilla myytäviin ERP-järjestelmiin, vaan päätti kehittää kokonaan omia tarpeitaan palvelevan järjestelmän. Uudella järjestelmällä hallitaan rakennusprojekti urakkalaskentavaiheesta aina valmistumiseen ja jälkitarkastukseen saakka.

ERP-järjestelmä. Kuvaaja: Juha-Matti Mölsä

ERP-järjestelmä. Kuvaaja: Juha-Matti Mölsä

”Vertailimme olemassa olevia ERP-järjestelmiä ja päädyimme kehittämään kokonaan oman järjestelmän, jossa kaikki tieto olisi samassa paikassa eikä pilkottuna, kuten valmiissa järjestelmissä, jotka usein keskittyvät vain yhteen rakentamisen osa-alueeseen”, kertoo Vartella järjestelmän kehitystyötä vetänyt tuotantojohtaja Kai Heiskanen.

Varten kehittämässä järjestelmässä rakennushanke kulkee ennalta määriteltyjen tehtävien lävitse. Näin varmistetaan tasainen laatu kaikille työmailla ja pidetään huolta, että sama tieto on kaikkien saatavilla. Myös esimerkiksi rakennushankkeen valvoja tai tilaaja voi seurata prosessia omalta tietokoneeltaan. Uusi järjestelmä lisää koko rakennusprosessin läpinäkyvyyttä, parantaa tiedonkulkua ja vähentää inhimillisten virheiden syntymistä.

”Työmaalla seurataan työvaiheiden etenemistä ja lisätään järjestelmään muut eri vaiheisiin liittyvät dokumentit. Jälkikäteen yksittäisten asioiden todentaminen on helppoa, sillä laatudokumentit on arkistoitu työvaihekohtaisesti”, Heiskanen jatkaa

Työmaalla rakennushanketta voi seurata myös mobiilisti

Työturvallisuuden ja laadun seuranta ja dokumentointi paikan päällä on tehty työmaahenkilöstölle mahdollisimman helpoksi. Varten kaikilla työmailla on käytössä älypuhelimet ja tabletit, joilla järjestelmään voi olla yhteydessä mistä vain.

”Toiminnanohjausjärjestelmän on tarkoitus ohjata toimintaa eikä toisinpäin. Nyt dokumentointi ja asioiden varmistaminen voidaan tehdä suoraan järjestelmään heti työmaalla tarkastusta tehdessä, ja tieto on heti kaikkien saatavilla. Lisäksi tiedot tallentuvat arkistoon esimerkiksi takuutarkastuksia varten”, Heiskanen toteaa.


Varte Oy
Varte on yksi Suomen suurimmista talonrakennusalan perheyrityksistä ja kokenut talonrakentaja sekä asuntotuottaja. Toiminta-alueemme kattaa pääkaupunkiseudun, Päijät-Hämeen sekä Kaakkois-Suomen. Vahvuutemme on monipuolinen osaaminen ja tuotantoomme kuuluu pientalohankkeita, asuinkerrostaloja, saneerauskohteita, teollisuusrakentamista sekä erityisosaamista vaativia julkisia rakennuksia. www.varte.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>