Viimeisimmät julkaisut

Varma rakennuttaa Keskolle uuden päätoimitalon Kalasatamaan

Varma rakennuttaa ja vuokraa pitkällä vuokrasopimuksella K-ryhmälle uuden päätoimitalo K-kampuksen.

Varman omistamalle tontille Helsingin Kalasatamaan toteutetaan K-ryhmälle noin 27 000 kerrosneliömetrin suuruinen toimistokampus, joka käsittää lisäksi noin 200 autopaikan pysäköintilaitoksen. Keskon uuden K-kampuksen henkilöstömäärä on noin 1 700 henkeä.

Modernin toimistokampuksen kylkeen toteutetaan lisäksi noin 7 000 m2 muuntojoustavia toimistotiloja muille käyttäjille. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2017. Tilat valmistuvat vuoden 2019 aikana ja niiden vuokraus on käynnistynyt.

– Olemme tyytyväisiä, että voimme jatkaa pitkäaikaista ja hyvää yhteistyötä Keskon kanssa uuden päätoimitalon myötä. Uskomme, että Kalasataman alueesta muotoutuu vahva liike-elämän, kaupan ja asumisen keskittymä ydinkeskustan kylkeen, toteaa Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Hyvät liikenneyhteydet, kuten metroaseman välitön läheisyys, ja viereinen kauppakeskus Redi palvelevat kiinteistössä työskenteleviä ja vierailevia henkilöitä. Uudelle toimistokiinteistölle tavoitellaan BREEAM Very Good -ympäristöluokitusta.

– Kalasataman toimistohanke on yksi Varman suurimpia kiinteistökehityshankkeita. Tilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut tilatehokkuus ja joustavuus, jotka mahdollistavat työntekoa ja tuottavuutta tukevat puitteet erikokoisille yrityksille, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

K-kampus-hankkeesta sopimisen yhteydessä Varma on ostanut Keskon entisen pääkonttorikiinteistön Katajanokalla kehitettäväksi mm. asuinkäyttöön.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>