Viimeisimmät julkaisut

Uusi turvalasisovellus selventää lain kiemuroita

Suomen Tasolasiyhdistys ry on julkaissut kotisivuillaan uuden turvalasisovelluksen, jonka avulla voi tarkastella erilaisten rakennusten lasitusten turvavaatimuksia helposti kuvia klikkailemalla.
Ohjekuvat on jaettu kolmeen eri kategoriaan: asunnot, julkiset rakennukset sekä koulut ja päiväkodit.
Sovelluksen tarkoituksena on selventää uusia käyttöturvallisuusvaatimuksia ja siten auttaa oikean lasin valinnassa. Sovellus on tarkoitettu niin kuntien rakennusviranomaisille, arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakentajille kuin muillekin rakennusalalla toimiville.

Kuva: www.tasolasiyhdistys.fi

Asetus rakennusten käyttöturvallisuudesta muuttui 1.1.2018. Samalla määräävä RakMK F2 osa poistui käytöstä. Ympäristöministeriö ei julkaissut uutta ohjetta, vaan siirsi työn teollisuuden vastuulle.
Lasirakenteet -ohje valmistui 26.10.2018 yhteistyössä kuntien rakennusvalvontojen, Pientaloteollisuuden, Puutuoteteollisuuden ja Suomen Tasolasiyhdistyksen kanssa. Ohjeessa avataan asetuksen sisältöä ja annetaan hyvän käyttötavan mukaisia soveltamisohjeita. Ohje edustaa rakennusalan yleisnäkemystä ja toimii vähimmäisvaatimuksena lasitusalalla.
Uusi kuvasovellus pyrkii osoittamaan tarkasti ja tapauskohtaisesti rakennuksen lasitukselle asetetut vaatimukset. Sovellus sisältää myös vinkkejä esimerkiksi ääneneristyksen suhteen ja ohjetta paremman turvallisuustason saavuttamiseksi.

Klikkauskuvat löytyvät Suomen Tasolasiyhdistys ry:n kotisivuilta osoitteesta www.tasolasiyhdistys.fi
tai kohdasta lasitietoa:
https://www.tasolasiyhdistys.fi/lasitietoa/turva-ja-suojalasit/kayttoturvallisuus
Yhdistys on lisäksi kehittänyt LasiMitta -nimisen lasilaatan mitoitusohjelman, joka soveltuu neljältä sivulta tuetulle lasirakenteelle (1K-3K) ja tasokuormia vastaan.
Lisää tietoa osoitteessa http://www.lasimitta.fi
Mitoitusohjelma perustuu standardiehdotukseen PrEN 16612.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>