Viimeisimmät julkaisut

Uusi toimistokiinteistö Helsingin ytimessä on löytänyt käyttäjänsä

Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistön rakennustyöt Helsingin Kaartinkaupungissa ovat edenneet vesikattotöihin ja harjannostajaisiin

Kuva: HGR Property Partners/ Julkisivu alkaa hahmottua suuret ikkunat ja jura travertino-luonnonkivi.

–  Massiivista toimistokiinteistökokonaisuutta Kasarmitorin laidalla ei voi olla huomaamatta. Rakennustyömaa on toiminut sopusoinnussa Kaartinkaupungin ympäristön kanssa vuoden verran ja kiinteistö on kasvanut kuluneen vuoden aikana osaksi sitä.  On valtavan hienoa, eikä aivan jokapäiväistä, että Suomen tiheimmälle työpaikka-alueelle, Helsingin keskustaan, syntyy uutta toimitilaa yli 700 yksityisen sektorin työpaikalle. Lisäksi kaupunkilaisille avoimet ravintola- ja tapahtumatilat tekevät Kasarmitorin alueesta kiinnostavamman niin asukkaiden kuin turistien näkökulmasta, sanoo Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistöön tulee seitsemän kerrosta, kaksi kattoterassia ja kaksi kellarikerrosta, joista toinen toimii auto- ja pyöräpaikoitustilana ja toinen teknisenä tilana. Kiinteistöön tulee Juuri-ravintoloitsijoiden kaksi ravintolaa,  lounasravintola ja bistro, jotka ovat avoinna myös yleisölle.

Toimistokiinteistön materiaaleina tullaan käyttämään pääasiassa jura travertino -kiveä, tammipuuta ja lasia.  Kiinteistöön tulee neljä maisemahissiä, joista avautuu näkymä valopihalle.

Seitsenkerroksinen toimistokiinteistö on  lähes täyteen vuokrattu. 16 000 kerrosneliömetristä vain noin tuhat neliötä on enää jäljellä.

– Huhtikuun lopussa  teimme vuokrasopimuksen neljännestä kerroksesta.  Toimistotilaa on vapaana enää noin 400 neliömetriä ja Kasarmikadun puoleinen liiketila, noin 700 neliömetriä. Kiinteistön vuokrausaste on nyt erinomainen 94 prosenttia, kertoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistöhanke etenee aikataulun mukaisesti, ja vuokralaiset pääsevät muuttamaan taloon vuodenvaihteessa kiinteistön valmistuessa. Uudiskiinteistön vuokralaisia ovat muun muassa Roschier Asianajotoimisto ja Danske Bank.

– Hankkeen haastavin vaihe oli purkutyöt, jotka valmistuivat viime kesänä. Rakentamisvaiheen hitain työosuus oli perustuksien tekeminen. Sen jälkeen pääsimme toteuttamaan hankkeen näyttävintä vaihetta eli runkoelementtien asennusta, joka valmistui viikko alkuperäistä aikataulua edellä. Vesikattotyöt aloitimme pääsiäisen aikoihin.  Kiinteistön sisätyöt ovat jo käynnissä. Muurarit työskentelevät ylimmissä kerroksissa ja alakerroksissa on käynnissä maalaus ja levyseinien valmistus sekä talotekniikan asennus, kertoo työmaan vastaava mestari Tero Ahonen YIT:ltä.

Kiinteistöön asennetaan rakennusvaiheessa muun muassa noin 250 km sähköjohtoja ja valokaapelia sekä 15 km LVI-putkia. Työmaalla on työskennellyt keskimäärin 80 henkeä päivässä.

–  Harjannostajaisia vietetään aikataulussa eli työmaaporukkamme ei tarvitse naulata harjaa ylösalaisin tämän rakennuksen vesikaton päätyyn, naurahtaa Ahonen.

Harjannostajaiset
Harjannostajaiset on talonrakennuksen perinteeseen kuuluva juhlatilaisuus, joka perinteisesti pidetään rakennuksen vesikattotöiden valmistuttua, kun rakennus on saatu suojatuksi sateelta. Harjannostajaiset järjestää tilaaja, joka kutsuu tilaisuuteen kaikki hankkeeseen osallistuneet, muun muassa rakennustyöväen ja suunnittelijat. Perinteisesti tilaisuus pidettiin työmaalla, mutta nykyisin useimmiten ravintolassa tai muussa vastaavassa juhlapaikassa. Ohjelmassa on yleensä puheita, ruokailu ja jonkinlainen viihdyttävä osuus. Ennen vanhaan katon nostamiseen tarvittiin useampi henkilö, joten työ korvattiin heille järjestämällä juhlat. Suomessa hernekeitto on perinteinen harjannostajaisissa tarjottava ruoka. Juomaksi on usein olutta. Mikäli harjannostajaiset ovat työmaan rakennusväen mielestä myöhässä, on tapana naulata harja ylösalaisin rakennuksen vesikaton päätyyn muistutukseksi tilaajalle.  – LÄHDE: Wikipedia

HANKEINFO

Ahlström CapitalYIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle uuden kiinteistön, johon valmistuu työpiste noin 750 työntekijälle loppuvuodesta 2017. Kiinteistöön tulee seitsemän kerrosta ja 16 000 kerrosneliömetriä toimitilaa. Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle.Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC, ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille ja se rakennetaan LEED Platinum –ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti. Kiinteistön rakentaa YIT Rakennus Oy.

Uudisrakennuksen ankkurivuokralainen on Roschier Asianajotoimisto, jonka noin 220 työntekijää siirtyvät uuteen kohteeseen heti sen valmistuttua. Roschierin oma sisäänkäynti tulee Kasarmikadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan.

Kasarmikatu 21 -kiinteistöön tulee toimistotilojen lisäksi kaksi ravintolaa. Lounasravintolan yhteydessä toimii kahvila ja salaattibaari ja Pohjoisen Makasiinikadun puolella myös iltaisin avoinna oleva bistro-tyylinen kortteliravintola. Toimistokiinteistön ravintolatoiminnasta ja kohtaamistilojen vuokraamisesta vastaa Zipuli Oy, joka omistaa mm. Juuri-ravintolan Kaartinkaupungissa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>