Viimeisimmät julkaisut

Uusi pysäköintilaitos Töölöön

Töölönkadun pysäköintilaitoksen toimitusjohtaja Juha Salomäki, sijoittajasuhteista vastannut Marjaana Satuli ja Taitokaaren Jani Koivuniemi

Töölönkadun pysäköintilaitoksen toimitusjohtaja Juha Salomäki, sijoittajasuhteista vastannut Marjaana Satuli ja Taitokaaren Jani Koivuniemi

Töölön Pysäköintilaitos Oy:n on allekirjoittanut urakkasopimuksen YIT Oyj:n kanssa Töölön uuden pysäköintilaitoksen rakentamisesta.

Urakkasopimuksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa, laitoksen kokonaiskustannusten ollessa 44 meur. 800-paikkaisen pysäköintilaitoksen louhiminen alkaa marraskuun aikana, ja se valmistuu keväällä 2019. Töölön Pysäköintilaitoksen ankkurisijoittajana on Henki-Fennia ja muihin sijoittajiin kuuluu mm. Yleisradion Eläkesäätiö. Pysäköintilaitos on tamperelaisen Taitokaari Oy:n ja espoolaisen Vantum Oy:n yhteishanke.

Uudella pysäköintiratkaisulla vauhditetaan Töölön kaupunginosan kehittämistä asumisen, yritysten ja palvelujen näkökulmasta. Ajoyhteys pysäköintilaitokseen tulee Töölönkatu 23:n kohdalta Crowne Plaza ja Scandic Park -hotellien välistä. Pysäköintilaitoksen suunnitelma on täysin integroitu Pisararataan: junayhteyden toteutuessa autopysäköinnistä on helppo maanalainen yhteys liikennevälineestä toiseen.

”Töölön Pysäköintilaitos lisää kaupunginosan viihtyisyyttä ja asukkaiden viihtyvyyttä. Syntyperäisenä töölöläisenä olen iloinen, että voimme olla edistämässä myös tätä vihreää puolta”, kertoo hankkeen sijoittajasopimuksista vastannut Taitokaari-konsernia edustava Marjaana Satuli.

”Olemme iloisia, että voimme olla mukana luomassa modernia ja kestävää elinympäristöä Helsinkiin. Ympäristöystävällisyys toteutuu hankkeessa monipuolisesti. Lämmitys hyödyntää ns. hukkalämmön ja poistoilma puhdistetaan ennen ulosohjausta. Laaja-alainen projektinhallinnan osaamisemme mahdollistaa tällaisen haastavan hankkeen toteuttamisen asetettujen tavoitteiden mukaisesti”, kertoo Kalliorakennus ja kaivokset -yksikön johtaja Ari Bergström YIT:ltä.

  

Taitokaari Oy on perheyhtiö, jonka omistavat Hannu ja Jani Koivuniemi (isä ja poika). He ovat toimineet yli 40 vuotta kiinteistöjen jalostuksessa ja kehityksessä. Yhtiön muihin tämän hetkisiin kehityskohteisiin kuuluu mm Bulevardi 12 palauttaminen WSOY:n pääkonttorista erittäin korkealuokkaisiksi asunnoiksi. Valmistuneita kohteita on mm. Saunalahden maa-aluekehitysprojekti KOy Saunaniemen Merimajakka sekä Hyvän rakentamisen palkinnon ja vuoden kulttuuriteon voittanut Musiikkiteatteri Palatsi Tampereella, johon tehtiin täysi saneeraus yhdessä museoviraston kanssa. Lisäksi yhtiö on saneerannut satoja muita asunto- ja vuokra-asuntokohteita Helsingissä, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla. Lisätietoja: www.taitokaari.fi

Juha Salomäki (Vantum Oy) on Töölön Pysäköintilaitoksen toimitusjohtaja ja vastaa rakennusprojektista. Hänellä on merkittävä urakointikokemus (mm. Lasipalatsi ja Kämp –kortteli joka voittikin insinööripalkinnon 1999). Kokemusta luolarakentamisesta Juhalla on mm Kouvolan keskusväestösuojasta ja merkittävistä irrotusurakoista.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>