Viimeisimmät julkaisut

Uusi aurinkopuisto tuottaa kolmanneksen Eerikkilän sähköstä

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on saanut käyttöönsä kotimaisen, yli 1400 aurinkopaneelin aurinkopuiston.

Salolaisen Solar Finlandin toimittama aurinkopuisto tuottaa vuodessa noin 460 piikkikilowattia (kWp) eli kolmanneksen koko Eerikkilän sähköntarpeesta.

”Vastuu ympäristöstä ja lähiluonnosta kuuluu olennaisena osana vastuullisuusohjelmamme. Puhdas luonto tarjoaa iloa ja hyvinvointia niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemme”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

Eerikkilässä on tavoitteena puolittaa yrityksen hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä.

Eerikkilä hankkii kotimaisella aurinkovoimalla tuotettua sähköä Solar Finlandilta, joka myös omistaa aurinkopuiston. Eerikkilä ostaa puistossa tuotetun sähkön. Aurinkopuisto on tehty kotimaisilla tuotteilla ja työvoimalla; sen kotimaisuusaste nousee 90 prosenttiin.

”Toteutus on tehty täysin kotimaisilla paneeleilla, telineillä ja asentajilla”, sanoo Solar Finlandin hallituksen jäsen Anu Areva. Yritys sai talvella ensimmäisenä suomalaisena aurinkopaneeleita valmistamana yhtiönä solmittua vientikaupat Thaimaahan.

”Aurinkopaneelit ostetaan Suomessa usein vain hinnan perusteella, kun tärkeämpää olisi paneelikohtainen tuotto pitkällä tähtäimellä sekä kotimainen takuu ja huolto. Paneelit ovat kuitenkin käytössä jopa 50 vuotta, jolloin laadulla ja kestävyydellä on todellakin väliä”, Areva sanoo.

Lisätietoja:
Anu Areva
CEO
Salo Solar Oy
p. 040 508 3616
anu.areva@solarfinland.fi

Petri Jakonen
Toimitusjohtaja
Eerikkilä Sport & Outdoor Resort
p. 050 533 3600
petri.jakonen@eerikkila.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>