Viimeisimmät julkaisut

Uudet Hydrocork-lattiat vaimentavat ääntä ja pehmentävät askelta

Lukkopontilliset vinyyli- ja korkkilattiat kasvattavat suosiotaan

Hydrocork on ihanteellinen lattiamateriaali sekä uudis- että remonttikohteisiin. Komposiittikorkista valmistettu runko on vedenkestävä, joten se sopii myös eteiseen ja keittiöön, joissa lattiat helposti kastuvat ja likaantuvat. Uusien Hydrocork-lattioiden pinnassa on vinyylikalvo, joka lisää lattian kestävyyttä ja huolettomuutta. Ohuet lankut voi tarvittaessa asentaa vanhan, kovapintaisen lattian päälle. Puukuosiset vinyylikorkit ovat myynnissä Värisilmä-liikkeissä.

hydrocorkHydrocork on uudenlainen vinyylilattia, jonka runkomateriaali on vedenkestävää komposiittikorkkia. Siksi se ei turpoa, vaikka joutuisi kosketuksiin veden kanssa. Runko on erittäin tukeva menettämättä kuitenkaan korkin kimmoisuutta ja käyttömukavuutta. Hydrocork yhdistää aiempien vinyylikorkkilattioiden mukavuuden ja vinyylilankkujen kosteudenkeston samaan lattiamateriaaliin.

Koska korkki toimii luontaisesti äänieristeenä, korkkilattiat ovat hiljaisia ja vähentävät äänen kulkeutumista huoneesta toiseen. Joustavalla korkkilattialla on myös erinomainen iskunvaimennuskyky, mikä vähentää jalkoihin, selkään ja niveliin kohdistuvaa rasitusta.

– Korkki on uusiutuva luonnonmateriaali, jota valmistetaan korkkitammen huokoisesta kaarnasta. Korkin rakennetta voi verrata hunajakennoon: jokainen kuutiosenttimetri koostuu miljoonista pienistä soluista, jotka ovat täynnä ilmaa. Nämä ilmasolut tekevät korkista joustavan. Kaarna kuoritaan käsin vahingoittamatta itse puuta. Tämä toimenpide on edellytys sille, että korkkitammet voivat hyvin ja elävät jopa satoja vuosia. Uusi kaarna kuoritaan puista noin 7–8 vuoden välein, kertoo Värisilmän valikoimapäällikkö Kyösti Raidén.

Hydrocork kestää likaa, roiskeita ja kovaa kulutusta

Hydrocork sopii kaikkiin kodin kuiviin sisätiloihin, myös eteiseen ja keittiöön, joissa lattiat herkästi kastuvat ja likaantuvat. Lankkujen pinnassa on PUR-pinnoitettu vinyylikalvo, joka tekee lattiasta helppohoitoisen. Puhdistukseen suositellaan imurointia ja nihkeällä pyyhkimistä. Hydrocork soveltuu myös kovan kulutuksen julkitiloihin, joissa arvostetaan kopinanvaimennusta, työergonomiaa ja kestävyyttä.

hydrocork_Vaihtoehtoina on neljä erilaista mattapintaista puukuosia, jotka näyttävät yksisauvaisilta lankkulattioilta. Niiden pintastruktuuri imitoi mahdollisimman luonnollisesti tammilankkujen pintaa.

– Erilaiset vinyylipintaiset lattianpäällysteet ovat kysyttyjä Värisilmä-liikkeissä tällä hetkellä. Vinyylipinta tekee lattioista kestäviä ja helppohoitoisia. Korkkilattioissa puolestaan kiinnostaa niiden kyky vaimentaa ääntä ja se, miten lämpimiltä ja joustavilta ne tuntuvat jalan alla, Raidén mainitsee.

Ohuet lankut voi asentaa vanhan lattian päälle

– Hydrocork-lankut ovat käytännöllisen ohuita, vain 6 millimetrin paksuisia. Ne voi remonttikohteissa asentaa vanhan kovapintaisen lattian kuten muovimaton päälle, ilman että esimerkiksi ovien ja karmien mitoitusta tarvitsee muuttaa, Raidén huomauttaa.

Asennus sujuu helposti  ja nopeasti uudenlaisilla PressFit-lukkoponteilla, jotka hyödyntävät korkin joustavuutta ja puristettavuutta. Laudat liitetään toisiinsa päältäpäin painamalla, mikä nopeuttaa asennusta huomattavasti. PressFit-lukkopontista tulee tiivis ja pitävä, eikä se turpoa, vaikka saumaan tulisi kosteutta. Asennuksessa ei käytetä liimaa, vaan lankut asennetaan kokonaisuudessaan ns. uivaksi lattiaksi. Lankkuja on helppo katkaista asennusvaiheessa leikkurilla tai mattoveitsellä. Hydrocork-lattiat voi asentaa lattialämmityksen päälle, mikä lisää entisestään lattiapinnan mukavuutta jalan alla. Kovaa kulutusta kestävän lattiamateriaalin takuu on asuinkäytössä 25 vuotta ja julkitiloissa 15 vuotta.

www.varisilma.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>