Viimeisimmät julkaisut

Uudenlaista ajattelua rakentamiseen

Vuonna 2010 perustettu ICON Kiinteistö rahastot vie perinteistä kerrostalorakentamista rohkeasti ekologisempaan ja älykkäämpään suuntaan. Tavoitteena on rakentaa huomispäivän asuntoja nyt.

ICON Kiinteistörahastot Oy on yksi Suomen tuottavimmista kiinteistösijoitusrahastoista, jonka ohjaksissa toimivilla  Markus Havulehdolla  ja  Teemu Nuutiselta  ei puutu rohkeutta tai visioita.

– Rakennamme ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita kiinteistöjä, parempaa huomista ja käsinkosketeltavaa tuottoa. Energiatehokkuus on lähellä sydäntämme, ja se korostuu tulevaisuudessa entisestään, Havulehto tiivistää.

ICON sijoittaa etenkin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin.

– Pääkaupunkiseudulla asuu tällä hetkellä noin 1,4 miljoonaa ihmistä, ja arvioiden mukaan vuoteen 2050 mennessä luku on jo yli 2 miljoonaa, Nuutinen kertoo.

Ajatusmaailman taustalla on siis globaali kaupungistumisen trendi.

– On ennustettu, että seuraavan 40 vuoden aikana maailmassa tullaan rakentamaan yhtä paljon kuin koko ihmiskunnan elinaikana tähän mennessä, Havulehto komppaa.

icon

Kuva: ICON Kiinteistörahastot

Digitalisaation mahdollisuudet käyttöön

Millaisia kiinteistöjä tulevaisuudessa sitten tarvitaan? ICON uskoo vahvasti ekologisuuteen.

– Visiomme on, että rakennamme tulevaisuudessa omavaraisia kerrostaloja, jotka tuottavat energian itse. Haluamme olla myös sunnannäyttäjä digitalisaation mahdollisuuksien ja innovaatioiden hyödyntämisessä, koska koemme, että tällä alueella rakentamisessa ollaan vielä huimasti muita toimialoja jäljessä. Digitalisaatio mahdollistaa esimerkiksi tehokkaan mittaroinnin, jonka avulla kaikki asiakkaan käyttämät hyödykkeet voidaan mitata huoneistokohtaisesti lämmitystä myöten, Havulehto kertoo.

Uutta ajattelua halutaan tuoda myös rakentamisen ratkaisuihin.

– Miksi pienimmissäkin asunnoissa on oltava sauna nipistämässä neliöitä kun katolla voi olla ulkopuolisen yrittäjän pyörittämä saunamaailma, jonka voi varata älytunnisteella ja maksaa käytön mukaan? Kotiovenkin voi avata älyavaimella, jonka katoaminen ei tarkoita lukitusjärjestelmän uusimista. Pieniä asioita, joilla on loppupeleissä iso merkitys, Nuutinen heittää.

Tulevaisuus konkretisoituu Suurpellossa 

Moni näistä ajatuksista konkretisoituu tulevien vuosien aikana Espoon Suurpellossa. ICON Kiinteistörahastot Oy hallinnoi Suurpellon keskuskorttelihanketta (ICON Plaza), jonne valmistuu neljän asuinkerrostalon kokonaisuus.

Teksti: Mia Heiskanen

www.iconbond.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>