Viimeisimmät julkaisut

Tytti Bruce-Hyrkäs Granlundin hiilineutraaliuspalveluiden johtoon

Hiilineutraali ja kestävä tulevaisuus on Granlundin uuden strategian 2020–2025 tärkeimpiä kehityskohteita ja tavoitteita. Askel kohti konkreettisia tekoja otetaan nimittämällä vetäjä hiilineutraaliuspalveluille.

Tytti Bruce-Hyrkäs aloitti Granlundilla uudessa Head of Carbon Neutrality -tehtävässä, ja hänen tavoitteenaan on luoda konsernin hiilineutraaliuspalveluille uusia markkinoita sekä kehittää toimintakulttuuria niin yrityksen sisällä kuin yhdessä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa.

Bruce-Hyrkäs on kiinteistö- ja rakennusalan pitkän linjan asiantuntija. Hän on vienyt suomalaista hiilineutraaliusosaamista myös maailmalle työskennellen alan johtavien asiantuntijoiden kanssa kymmenissä eri maissa.

”Kehitin edellisessä työssäni Bionovan LCA-työkalua, jota pidetään maailman laadukkaimpana rakennusalan ympäristövaikutusten laskentaohjelmistona”, hän kertoo.

Bruce-Hyrkkäällä on runsaasti kokemusta myös alan kehitystyöstä. Hän on ollut muun muassa laatimassa Suomen ympäristöministeriölle vähähiilisen rakentamisen tiekartta -selvitystä rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen tuomisesta mukaan rakennusalan ohjaukseen.

Bruce-Hyrkäs toimii työnsä ohella Green Building Council Finlandin Vähähiilinen rakentaminen -toimikunnan puheenjohtajana yhteistyössä noin 60 rakennusalan asiantuntijan kanssa. Myös tehtävässään Granlundilla hän arvostaa konkreettisia vaikutusmahdollisuuksia.

”Minulle on tärkeää päästä kehittämään hiilineutraalia rakentamista organisaatiossa, jossa asiaan on sitouduttu ja herätty ensimmäisten joukossa.”

Käytännön tasolla alalla on edessä suuria muutoksia.

”Jotta strategiset päätökset saavat aikaan käytännön toimia, tarvitaan uutta osaamista ja toimintatapojen muutosta”, Bruce-Hyrkäs sanoo.

”Granlundilla on jo todella paljon osaamista rakennusten energiatehokkuudesta, energia- ja kiinteistöjohtamisesta sekä hankkeiden ohjaamisesta. Haluan olla mukana auttamassa asiakkaitamme parantamaan rakennusten hiilineutraaliutta kustannustehokkaasti.”

Bruce-Hyrkäs vetää 9.6.2020 webinaaria: Hiilineutraali kiinteistö – kuinka tavoitteet saavutetaan kannattavasti? 

Granlund on vuonna 1960 perustettu, kokonaan työntekijöidensä omistama kiinteistö- ja rakennusalan konserni. Sen toimialoja ovat talotekninen suunnittelu, kiinteistöalan konsultointi, korjausrakentamisen suunnittelu, rakennuttaminen ja kiinteistöjohtamisen ohjelmistot. Konserni työllistää yli 1000 asiantuntijaa ja liikevaihto vuonna 2019 oli 91,6 M€. Granlundin tärkein tavoite on parantaa hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Yhtiö toimii 23 paikkakunnalla Suomessa. Tämän lisäksi sillä on toimistot Lidköpingssä, Dubaissa, Shanghaissa ja Sheffieldissä. Lue lisää ja seuraa meitä somessa www.granlund.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>