Kuva: P&R Arkkitehdit

Tuusulan Rykmentinpuiston kampus toteutetaan elinkaarihankkeena

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi Firan ja Caverionin muodostaman ryhmittymän. Syksyksi 2025 valmistuva kampus on 1200 oppilaan ja 200:n henkilöstöön kuuluvan koulu. 

Kuva: P&R Arkkitehdit

Rykmentinpuiston kampus toteutetaan elinkaarihankkeena, johon sisältyy kiinteistön suunnittelu- ja rakennustyö sekä rakennuksen ylläpitopalvelut 20 vuoden palvelujakson ajalle. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kunnan optio hankkia myöhemmin kampuksen yhteyteen mahdollisesti toteutettavan päiväkodin suunnittelu- ja rakennustyö sekä vastaavat ylläpitopalvelut kampuksen palvelujakson ajalle.

– Hankkeessa otetaan pitkäjänteisesti huomioon muun muassa rakentamisen laatuun, turvallisuuteen, energiatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen liittyvät asiat. Käytettävyys varmistetaan koko palvelujakson ajan yhteistyössä palveluntuottajan kanssa. Kohteessa mahdollistetaan myös monipuolinen kuntalaiskäyttö, sanoo projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen Tuusulan kunnasta.

− Tämä on toinen elinkaarihankkeemme. Pääsimme rakentajana heti alkuvaiheessa tuomaan siihen ydinosaamisemme eli kyvykkyyden kokonaisuuden optimointiin ja käyttäjälähtöiseen suunnitteluun, Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi sanoo.

– Elinkaarihankkeessa korostuvat toteuttajien kokemus ja hyvä yhteistyö, ja olemmekin yhdessä Firan ja suunnittelijoiden kanssa kehittäneet kestäviä ja tehokkaita energiaviisaita ratkaisuja. Myös tilaajan ja käyttäjien aktiivinen osallistuminen neuvotteluvaiheessa antaa hyvän pohjan 20 vuoden yhteistyölle rakennuksen valmistuttua, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen toteaa.

Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin 1000 ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä on yhteensä lähes 200. Rakennuksen koko on hieman yli 12 000 bruttoneliötä.

Koulun katolle rakennetaan aurinkosähkövoimala, jonka teho on 160 kWp. Lämmitys- ja jäähdytysenergia tuotetaan maalämpöpumpulla. Kohteessa noudatetaan Kuivaketju10- ja Terve Talo -konsepteja, ja kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokituksen neljän tähden tasoa. Kiinteistö on A-energialuokkaa; E-luku on 61 kWh/brm2.