Viimeisimmät julkaisut

Tuomas Pusa johtaa Senaatti-kiinteistöjen ministeriöt ja erityiskiinteistöt -toimialaa

Senaatti-kiinteistöjen uutena toimialajohtajana on aloittanut dip.ins., MBA Tuomas Pusa (1980).  Hän seuraa tehtävässään Olavi Hiekkaa, joka siirtyi marraskuun alussa valmistelemaan sote- ja maakuntauudistuksen toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskusta.

Tuomas Pusa, kuva Senaatti-kiinteistöt

Tuomas Pusa, kuva Senaatti-kiinteistöt

Pusalla on vahva kokemus valtionhallinnosta ja kiinteistöalalta.  Hän siirtyi toimialajohtajaksi Senaatti-kiinteistöjen asiakaspäällikön tehtävästä ja vastasi aiemmin Senaatissa muun muassa verohallinnon asiakkuudesta.

Kiinteistöjä ministeriöistä museoihin

Toimialan asiakkaina ovat muun muassa ministeriöiden toimitila-asioista vastaava valtioneuvoston kanslia, tutkimuslaitokset ja lähinnä pääkaupunkiseudulla sijaitsevat kulttuurilaitokset, kuten Suomen Kansallisooppera ja Kansallisgalleria sekä valtion erityiskouluja, koulukoteja ja sairaaloita.

Tuomas Pusa arvioi työelämän murroksen heijastuvan vahvasti myös hänen uusien asiakkuuksiensa toiminnan kehittämisessä. ”Työ kehittyy kohti luovuutta vaativaa ongelmanratkaisua, jota tehdään organisaatiorajat ylittävissä verkostoissa. Ihmiset valitsevat ajan ja paikan työn tekemiselle”, Pusa sanoo.

Suuri osa toimialan asiakkaista toimii arvokiinteistöiksi luokiteltavissa, suojelluissa rakennuksissa tai tutkimuslaitoksille suunnitelluissa erikoistiloissa, joiden ylläpito ja kehittäminen vaativat erityisosaamista. Toimialan vastuulla on toimitiloja 1,1 milj. m2 ja kiinteistöomaisuuden arvo on 1 380 milj. euroa.  Investoinnit eli uudisrakentaminen ja peruskorjaukset ovat lähes 80 milj. euroa vuonna 2016.

Tuomas Pusa, toimialajohtaja, ministeriöt ja erityiskiinteistöt, dipl.ins., MBA s. 1980, Senaatti-kiinteistöissä vuodesta 2014. Keskeiset aikaisemmat työtehtävät: asiakaspäällikkö Senaatti-kiinteistöt, yksikön päällikkö ja osakas Corbel Oy, yksikön päällikkö, projektipäällikkö, YIT Kiinteistötekniikka Oy ja YIT Building Systems Oy.

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija.  Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä.  www.senaatti.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>