Viimeisimmät julkaisut

Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun uusissa tiloissa ääni ratkaisee

Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun (KMH) uutta kampusta ei voi olla huomaamatta eikä vähiten kiiltävän lasisen päärakennuksen vuoksi. Korkeakoulu muutti kesällä 2016 uusiin tiloihin, jotka täyttävät KMH:n erittäin korkeat akustiikkavaatimukset.

kmh_kuva

”Kaikki projektissa mukana olleet saivat akustiikkakoulutusta, jossa perehdyttiin äänelle asetettuihin vaatimuksiin”, kertoo asiakkaan edustaja, Akademiska Husin projektipäällikkö John Wessel . Caverionin vastuulla oli musiikkistudioiden, kuorotilojen ja luokkahuoneiden Lämmitys-, vesi- ja viemäri-, Ilmanvaihto- ja ilmastointi-, Sähköistys- ja Valaistusjärjestelmät. Akustiikka-asiantuntijat ovat tutkineet kaikkien tilojen asennukset.

”Tämä oli hauska ja monitahoinen hanke, jossa yhteistyö kaikkien osapuolien kanssa sujui mainiosti, ja pysyimme sekä aikataulussa että budjetissa. Caverion suhtautui erityisvaatimuksiin vakavasti ja onnistui ratkaisemaan ongelmat, joita meidän oli hankala kuvailla akustisesti näin vaativan rakennuksen alkuperäisissä suunnitelmissa”, Wessel iloitsee.

Yli 200 äänihuonetta  

Koulussa on yli 200 äänihuonetta, jotka on rakennettu ”huone huoneessa” -periaatteella meluvaatimusten täyttämiseksi. Vastaavaa määrää ei Ruotsin muista rakennuksista löydy. Kaikissa äänihuoneissa on lattian alla erikoisvalmisteiset kumieristeet, joiden varassa myös seinät ja katot lepäävät.

”Tämä oli todella mielenkiintoinen projekti. Akustiset vaatimukset koskivat pääasiassa harjoittelutiloja, äänitysstudioita ja konserttisaleja. Äänet eivät todellakaan kantaudu huoneesta toiseen”, toteaa Caverionin projektipäällikkö Sara Taubermann .

Projektin kokonaispinta-ala oli 21 900 neliömetriä, ja rakennuksen suhteellinen ilmankosteus on 40–60 prosenttia.


Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa.   Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.   www.caverion.fi  @CaverionSuomi
Tutustu tarinaamme:   www.caverion.fi/Csaga  #Csaga

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>