Viimeisimmät julkaisut

Tikkurila ja BoKlok yhteistyöhön

Tikkurila on aloittanut yhteistyön Skanskan ja IKEA:n kehittämän BoKlok-konseptin kanssa. Yhteistyön tuloksena Tikkurila ja BoKlok ovat luoneet Suomen BoKlokille oman ulkovärikartan. Kartassa on neljä värimaailmaa, joista suunnitteluvaiheessa valitaan sijaintiin ja ympäristöön sopivin vaihtoehto.

boklok_

Suunnittelun tuloksena syntyneet väriyhdistelmät ovat nimeltään Tammisaari, Vimmerby, Bergen ja Inari.

”Huvikumpumainen Tammisaari luottaa leikkisään valkoisen ja kirkkaiden sävyjen yhdistelmään. Vimmerbyn perinteinen väripaletti sai identiteettinsä luonnonläheisenä vaihtoehtona moderniin ympäristöön. Tummanpuhuva Bergen tuo puolestaan hyvin esille nykyarkkitehtuurin muotokielen ja sopii hyvin sekä urbaaniin että luonnonmukaiseen maisemaan. Inarin sävylliset harmaat tuovat hienosti eloa kaupunkimaiseen maisemaan olematta tylsiä”, kuvailee Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike.

”Selkeä värikartta on osa BoKlok-designia. Uskon, että uudistus myös sujuvoittaa yhteistyötä kuntien kanssa, koska nyt voimme helposti ja yksiselitteisesti näyttää miltä BoKlok-talot näyttävät ulkoapäin. Rakennusvaiheessa tuotannon kannalta on helppoa, kun värimaailma on yhtenäinen ja selkeästi määritelty”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff. ”Yhteistyö Tikkurilan kanssa on tärkeä osa BoKlok-kotien hyvän suunnittelun ja designin näkökulmaa. Kohtuuhintaisuus ja design eivät ole toistensa vastakohtia.”

BoKlok-talojen julkisivujen maalaamisessa käytetään Tikkurilan vesiohenteista Ultra Pro tai Ultra Classic -talomaalia. Puupohjaiset tilaelementit käsitellään tehtaalla sertifioidun prosessin mukaisesti. Tikkurilan maalaamiseen ja väreihin liittyvät asiantuntijapalvelut ovat sekä rakennuttajan että asukkaiden käytössä.

Ensimmäinen uuden värikartan mukainen kohde tulee Helsingin Siltamäkeen, jonne on suunnitteilla As. Oy Helsingin Peikonpuisto. Peikonpuiston väritys on nimeltään Bergen. Talot ovat tummia ja tehostevärinä on kuultomaalattu punaruskea tai kellanruskea.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn.

www.tikkurila.fi

www.boklok.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>