Viimeisimmät julkaisut

Tietotekniikkaa hyödyntämällä työturvallisuustaso nousuun

hausiaRakennusteollisuudella on tavoitteena nostaa rakennustyömaiden työturvallisuutta ja alalla tapahtuvat työtapaturmat halutaan kitkeä kokonaan vuoteen 2020 mennessä. Rakennusteollisuus järjestää vuosittain alueellisesti työturvallisuuskilpailuja, joiden tarkoituksena on kannustaa talonrakennusalan yrityksiä kehittämään työturvallisuusosaamista ja parantamaan rakennushankkeiden työturvallisuustasoa.

Hausialle voitto vuoden 2015 työturvallisuuskilpailussa

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2015 parhaat yritykset, rakennuttajat ja työmaat palkittiin 1.3.2016 Helsingissä. Kilpailuun osallistui 35 päätoteuttajana toimivaa talonrakennusyritystä ja kuusi infra-alan yritystä. Hausia Oy voitti pienten talonrakennusyritysten sarjan.
Työturvallisuuskilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra ry, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja RAKLI ry.

Hausia on kehittänyt IT-sovelluksia työturvallisuuden tehostamiseen

Hausia on kehittänyt muun muassa työturvallisuuden varmistamiseen ja mittaamiseen nettisovelluksia. Sovellukset on tehty avustamaan perehdytystilanteissa ja TR-mittauksissa. Sovellukset toimivat älypuhelimella, tabletilla sekä tietokoneella.

Perehdytyssovelluksen avulla työnjohto saa perehdytettyä jokaisen työmaan työntekijän yksilöllisesti. Sovelluksella kerätään työntekijän henkilötiedot ja käydään läpi työmaan työturvallisuutta koskevat asiat. Näin voidaan varmistaa, ettei työntekijällä jää mitään olennaista tietoa saamatta ja kaikkien työntekijöiden henkilötiedot saadaan kätevästi arkistoitua. Työntekijä tekee itse perehdytyksen kirjallisen osuuden sähköisesti sovelluksella, minkä lisäksi työntekijä käy työnjohdon ohjauksessa työmaakierroksella. Sovellus luo yhteenvedon työntekijän suoritettua kirjallisen perehdytyksen, joka lähetetään työnjohdolle automaattisesti sähköpostitse. Perehdytyssovelluksen kielivalinnat ovat suomi, englanti, venäjä ja viro.

TR-mittaussovellus on kehitetty työnjohdon avuksi TR-kierrokselle. Paperisen TR-mittauslomakkeen sijaan työnjohto kiertää työmaan mobiililaitteen kanssa, jolla on käytössä TR-mittaussovellus. Samoin kuin perinteisellä lomakkeella, sovellukseen merkitään eri kriteerien kohdalle arvio työmaan turvallisuudesta työsuojelutarkastuksessa määritellyn hyväksytyn turvallisuustason mukaan. Sovelluksessa on jokaisen työmaan turvallisuuteen vaikuttavan asian kohdalla selkeä ohjeistus hyväksymisperusteista sekä muuta huomioitavaa kyseiseen asiaan liittyen. Sovelluksella pystyy myös ottamaan ja tallentamaan valokuvia mahdollisista havainnoista. Sovellus tuottaa mittauksesta kätevän tulostettavan yhteenvetolomakkeen, jossa on erittely eri puutteisiin liittyvistä vastuuhenkilöistä. Haluttaessa sovellus lähettää sähköpostitse yhteenvedon vastuuhenkilöille.

Hausia Oy
Hausia rakentaa ja kehittää asiakkaiden tarpeisiin erilaisia asunto- ja toimitilaratkaisuja pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Hausialla oli vuoden 2015 lopussa rakenteilla 433 asuntoa. Yrityksen liikevaihto on noin 40 m€ ja työntekijöitä on keskimäärin 70 ja välillisesti noin 1200 ammattilaista. Vahva rakentamisen ammattitaito yhdistettynä innovatiiviseen toimintatapaan takaa tuotantomme ja palveluidemme korkean kokonaislaadun.
www.hausia.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>