Viimeisimmät julkaisut

Tennishalliin arvoasuntoja

Auratum Asunnot Helsinki Oy ja Peab Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Tähtitorninmäellä sijaitsevan Tähtitornin Flygelin rakennusurakasta

Havainnekuva: Tähtitornin Flygeli Peab

Tähtitornin Flygeliin rakennetaan yhdeksän korkealuokkaista ja uniikkia arvokotia. Vanha tennishallirakennus muutetaan asuinrakennukseksi ja samanaikaisesti rakennetaan asuntojen alle autohalli. Kiinteistö uudistetaan nykyaikaan vanhaa kunnioittaen. Rakennuksen ulkoarkkitehtuuri on suojeltu, ja se tullaan palauttamaan alkuperäiseen asuunsa.

– Herkkä ja arvokas ympäristö sekä perusrakentamisesta poikkeavat rakenteet asettavat työlle omat vaatimuksensa. Hanke kohdistuu suojelumerkittyyn rakennukseen ja edellyttää tiivistä yhteistyötä muun muassa Helsingin Kaupunginmuseon kanssa, kertoo toimitusjohtaja Petri Reunanen Auratumista.

– Tätä hanketta on luontevaa lähteä rakentamaan yhteistyössä Peabin kanssa, sillä meillä on jo kokemusta onnistuneista yhteisistä projekteista, Reunanen sanoo.

Työt kohteessa käynnistyivät välittömästi. Kohteen on arvioitu valmistuvan kesällä 2019.

– Tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita arvoasuntoja halutulle Ullanlinnan alueelle. Kohde on vaativa, ja huomattava käyttötarkoituksen muutos tuo aina oman lisänsä korjaushankkeeseen. Yhteistyömme Auratum Asunnot Helsinki Oy:n kanssa on jatkunut pitkään, joten tulemme varmasti tässäkin kohteessa onnistumaan erinomaisesti, toteaa apulaisaluejohtaja Marko Rinkinen Peabilta.

www.peab.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>