Viimeisimmät julkaisut

Tapiolan keskukseen pitsijulkisivut Parman kuitubetonilla

Tapiolan uusi keskus saa julkisivuihinsa puutarhakaupungin arvokkaita perinteitä kunnioittavaa ilmettä, kun kauppakeskus AINOA ja Länsimetron Tapiolan asema verhoutuvat ”pitsiin.”  Vaativat kohteet toteutetaan Parman näyttävillä kuitubetonielementeillä.

Tapiolaan asennetaan harsomaisia kuitubetonielementtejä yhteensä lähes 500 kappaletta. Pinta-alaltaan määrä on noin 2500 neliömetriä.

Avaus on merkittävä, sillä kuitubetoni on Suomessa vielä varsin harvinainen julkisivuratkaisu. Lisäksi toteutettujen kohteiden elementit ovat olleet lähes poikkeuksetta tuontitavaraa.

Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC Oy

Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC Oy

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n rakennuttajapäällikkö Harri Ahon  mukaan Parman kehitystyö ja kotimaisuus olivat keskeisiä valintaperusteita. Lisävalttina oli mahdollisuus nivoa Tapiolan vanha ja uusi arkkitehtuuri arvokkaasti yhteen. Betoni on eri muodoissaan Tapiolan rakentamisessa tyypillinen materiaali.

”Halusimme julkisivuihin kuitubetonia. Näin huippuarkkitehtien taiteellinen vapaus ei rajoitu teknisiin seikkoihin ja uudistuva kaupunkikeskus saa arvoisensa ilmeen”, Aho kertoo.

Parman myyntipäällikön Satu Parikan mukaan Tapiola on merkittävä ja näyttävä kohde, joka tulee lisäämään kuitubetonin kiinnostavuutta uutena julkisivuvaihtoehtona.

”Lisäksi on upeaa, että voimme olla  mukana uudistamassa perinteikästä ja Suomen kansainvälisesti tunnetuinta kaupunkikokonaisuutta”, Parikka muistuttaa.

AINOAn urakoi SRV Rakennus Oy ja Länsimetron Tapiolan aseman urakoitsija on Lemminkäinen Infra Oy. Kuitubetonielementtien toimitukset alkavat lähiviikkoina ja työt valmistuvat kesällä 2016. Länsimetro aloittaa liikennöinnin elokuun puolivälissä.


Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 11 paikkakunnalla, vuoden 2014 liikevaihto oli noin 138 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 600 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>