Viimeisimmät julkaisut

Tallimäki-kortteli on Kangasalan vuoden rakennushanke

Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta on valinnut vuoden 2016 rakennushankkeeksi Kaukajärven kupeeseen Vatialaan rakennetun Tallimäen korttelin neljä kerrostalorakennusta. Pohjola Rakennuksen vuonna 2014 käynnistämä vuokra-, omistus- ja senioriasumista käsittävä kortteli on ollut tärkeä osa Vatialan alueen rakentumista kaupunginosaksi.

Tallimäki-kortteli valittiin Kangasalan vuoden 2016 rakennushankkeeksi. Hankkeen rakennutti Pohjola Rakennus Oy Häme ja suunnittelusta vastasi BST-Arkkitehdit Oy. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy.

Tallimäki-kortteli valittiin Kangasalan vuoden 2016 rakennushankkeeksi. Hankkeen rakennutti Pohjola Rakennus Oy Häme ja suunnittelusta vastasi BST-Arkkitehdit Oy. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy.

”Tallimäen rakennushanke on lisännyt Vatialan keskustan asuntotarjontaa sekä parantanut soranoton jäljelle jättämää ympäristöhaavaa. Koko korttelin toteutus on onnistunut, vaikka osa rakennuksista onkin vielä työn alla. Ympäristökuvallisesti kortteli on merkittävä. Ohikulkijoille tarjotaan vaihtelevuutta ja mielenkiintoisia näkymiä muun muassa ulostyönnettyjen parvekkeiden sekä taitavan materiaalien ja värien käytön keinoin. Kulkuvälit rakennusten välissä puolestaan tarjoavat tilaelämyksiä”, Kangasalan kunnan ympäristö- ja rakennusvalvonnan rakennustarkastaja Pirjo Palmu-Heinänen kertoo.

”Olemme olleet viime vuosien ajan ilolla mukana toteuttamassa koko asumisen kirjoa Kangasalla. Tallimäen kortteliin valmistuu vielä kaksi rakennusta ensi kesään mennessä, minkä lisäksi olemme rakentaneet Suoramalla kahta kerrostalokohdetta sekä Mäntyveräjän alueella kahta rivitaloyhtiötä. Loppukeväälle suunnittelemme uuden kerrostalokohteen käynnistämistä Kangasalan keskustan kupeeseen. Meille on erityinen kunnia tulla valituksi vuoden rakennushankkeeksi meille tyypillisellä, kohtuuhintaisella ja laadukkaalla asuntokohteella”, iloitsee Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

”Tallimäen tontinluovutuskilpailun voittanut kilpailuehdotus on ollut toimiva viitesuunnitelma koko suunnittelu- ja toteutusvaiheen aikana. Erik Stenvall toimi kilpailuvaiheessa ja vuoteen 2014 pääsuunnittelijana, Teija Peltoharju ja Jyrki Paldanius arkkitehtisuunnittelijoina. Kilpailuehdotuksen ratkaisut ja tavoitteet olivat selkeitä ja toimivia. Alueen ulkoasu ja yhtenäisyys on pystytty säilyttämään toteutusvaiheessa tulleista muutostarpeista huolimatta”, kertoo BST-Arkkitehdit Oy:n pääsuunnittelija Jyrki Paldanius.

Tallimäki-kortteli
–        Kangasalan kunta järjesti vuonna 2012 tontinluovutuskilpailun, jonka Pohjola Rakennus Oy Häme voitti
–        Korttelin rakentaminen käynnistyi vuonna 2014
–        Kortteli koostuu kuudesta rakennuksesta, joista kaksi valmistui kesällä 2015, kaksi seuraavaa kesällä 2016 ja kaksi viimeistä valmistuu loppukeväällä 2017
–        Rakennuttaja: Pohjola Rakennus Oy Häme
–        Arkkitehtitoimisto: BST-Arkkitehdit Oy


Pohjola Rakennus Oy Häme on osa Pohjola Rakennus Groupia, joka toimii lisäksi Uudellamaalla sekä Keski-, Itä- ja Länsi-Suomessa. Pohjola Rakennus on projektinjohtomallilla toimiva rakennusliike sekä aluesuunnittelun ja kiinteistökehittämisen asiantunteva kumppani. Pohjola on rakentanut yli 10 000 kotia, ja olemme suurimpia asuntorakentaja Tampereen, Turun ja Jyväskylän alueella. Lisäksi toteutamme liike-, tuotanto- ja toimitiloja, infrakohteita sekä Eloisa-konseptimme mukaisia senioritaloja. Konserni työllistää yhteensä noin 1 500 henkilöä, joista omaa henkilökuntaa on 150. Kasvatimme vuonna 2015 liikevaihtoa 48 % ja tänä vuonna tavoittelemme 180 miljoonan euron liikevaihtoa. Konsernin tavoitteena on olla johtava asuntorakentaja toiminta-alueillaan. www.pohjolarakennus.fi

BST-Arkkitehdit Oy on laaja-alainen tietomallinnusta hyödyntävä arkkitehtitoimisto. Toimiston noin 30 hengen henkilökunta koostuu kokeneista arkkitehdeista ja nuoremmista innovatiivisista osaajista. Toimisto sijaitsee Tampereen keskustassa, Finlaysonin alueella. Suunnittelutehtävät koostuvat asuntorakentamisesta, kauppa- ja liikerakentamisesta, julkisesta rakentamisesta sekä kaupunkikehityshankkeista. Suunnitteluprojektit ovat pääosin Pirkanmaan alueella, lisäksi maanlaajuisesti pääkaupunkiseudulla ja Oulun seudulla asti.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>