Viimeisimmät julkaisut

Sweco ostaa Gaian

Sweco on tehnyt sopimuksen Gaia Consulting Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupalla Sweco haluaa vahvistaa asemansa rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijana sekä kestävän kehityksen edelläkävijänä.

Kuva: gaia.fi

– Kestävä kehitys on Swecolle strategisesti tärkeä osaamisalue. Haluamme panostaa työmme vaikuttavuuteen, ja Gaian avulla vahvistamme merkittävästi osaamistamme ja palvelutarjontaamme kestävän kehityksen saralla, erityisesti varhaisen vaiheen strategisessa konsultoinnissa. Gaia on johtava kestävän liiketoiminnan konsulttiyhtiö Suomessa ja yksi alansa suurimmista ja kokeneimmista maailmassa, ja olemme erittäin iloisia saadessamme heidät osaksi Swecon osaajaverkostoa, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

Gaia on vuonna 1993 perustettu kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto, jonka palveluksessa on yli 60 asiantuntijaa. Yhtiö tekee yhteistyötä kaikkien teollisuudenalojen kanssa ja on auttanut yli tuhatta yritys- ja organisaatioasiakasta kestävän liiketoiminnan kehittämisessä Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 6,3 miljoonaa euroa.

– Gaia haluaa jatkaa menestystään ja kasvaa uusille markkinoille. Swecolla on erittäin vahva asema Suomessa ja Euroopassa rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijana ja laaja projektikanta, joka mahdollistaa lisäpalveluiden tuottamisen Gaian nykyiselle asiakaskunnalle. Yhdessä Sweco ja Gaia pystyvät tarjoamaan kokonaisvaltaisen strategisen ja operatiivisen tason palvelukokonaisuuden. Yrityskaupan myötä saamme jatkuvuutta liiketoiminnallemme ja Gaian asiantuntijat pääsevät osaksi arvostettua kansainvälistä asiantuntijaorganisaatiota, kertoo Ulla Heinonen, Gaia Consulting Oy:n toimitusjohtaja.

–Vastuullisuus, ilmastonmuutoksen hillintä ja kiertotalous ovat kasvava markkina. Turvallinen ja nopea siirtyminen kestävään yhteiskuntaan vaatii uudenlaista osaamista, yhteistyötä ja ekosysteemejä. Siinä onnistuakseen on yhdistettävä yhteiskunnallinen, kaupallinen ja tekninen osaaminen. Swecon kanssa pystymme tarjoamaan kestävän liiketoiminnan strategista neuvonantoa ja suunnitteluosaamista. Tätä kautta luomme merkittävästi lisäarvoa asiakkaillemme ja kasvatamme vaikuttavuuttamme sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla, Gaian perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne sanoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>