Viimeisimmät julkaisut

Sweco Keliberin kumppaniksi litiumhankkeen suunnitteluun ja toteutukseen

Keliber on valinnut Swecon litiumhankkeen EPCM-konsultiksi, jonka tehtäviin kuuluvat hankkeen suunnittelu- ja hankintapalvelut sekä rakentamisen johtaminen.

Kuva: keliber.fi

Keliber Oy on suomalainen kaivos- ja kemianteollisuuden yhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa akkulaatuista litiumhydroksidia kansainvälisille litium-akkumarkkinoille. Keliberin litiumhanke käsittää Kaustiselle, Kokkolaan ja Kruunupyyhyn sijoittuvat kaivos- ja rikastamotoiminnot sekä Kokkolan litiumhydroksiditehtaan. Hankkeen rakennusvaiheen on suunniteltu alkavan vuonna 2022 ja tuotannon 2024. Keliberin mukaan hanke työllistää enimmillään jopa 500 henkeä.

– Valitsimme hankkeellemme vahvan kumppanin, jolla on kokemusta vastaavien suurten kokonaisuuksien vastuullisesta suunnittelusta ja turvallisesta toteuttamisesta. Olemme valmiita viemään hankkeemme suunnittelun kautta toteutukseen Swecon kanssa, Keliberin projektijohtaja Heikki Pekkarinen sanoo.

– Kokeneen EPCM-kumppanin valinnan myötä ja onnistuneen 40 miljoonan euron rahoituksen turvin voimme viedä litiumhankkeemme eteenpäin suunnitelmiemme mukaisesti. Tarkoituksenamme on jakaa arvoa litiumista työpaikkojen ja verotulojen kautta sekä edistää osaltamme ilmastonmuutoksen hillitsemistä vastuullisena akkukemikaalin tuottajana, toteaa Keliberin toimitusjohtaja Hannu Hautala.

– Meille Swecolla on merkittävää saada toimia yhteistyössä Keliberin kanssa näin mittavassa akkuteollisuuden hankkeessa. Olen erittäin iloinen, että olemme jo vuosien ajan toimineet yhteistyökumppaneina ja saaneet tukea Keliberiä akkukemikaalien kehityksen eturintamassa. Keliberin litiumhankkeen toteutuminen edistää ilmastotalkoita, kestävää liikennettä ja energiamurrosta, ja edustaa suomalaista teknistä huippuosaamista, sanoo Swecon teollisuustoimialan johtaja Erik Skogström.

Keliberin tavoitteena on aloittaa akkulaatuisen litiumhydroksidin tuotanto omasta malmista ensimmäisenä eurooppalaisena yhtiönä vuonna 2024.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>