Viimeisimmät julkaisut

Suomen suurimman avoimen datakeskuksen harjakaisia vietetään tänään

Helsingin Pitäjänmäelle rakennettava Telia Helsinki Data Center on saavuttanut harjakorkeutensa

Kuva: Telia/Datakeskus

Suomen ja pohjoismaiden suurimman avoimen datakeskuksen harjakaisia juhlitaan tänään.

Yli 30 000 neliön kokoinen datakeskus rakennetaan yhden hehtaarin kokoiselle tontille, ja se on 23 metriä korkea.

”Tämä on merkittävä hetki rakennusprojektissa. Valmistuessaan uusi datakeskus on meille digitalisaatiotehdas, josta tuotamme muun muassa laitetila-, viestintä- ja verkottamis- sekä IT- ja pilvipalveluita, ja myös esineiden internetiin ja big dataan liittyvät palvelut”, Telian datakeskusliiketoiminnan johtaja Pasi Sutinen kertoo.

Datakeskus valmistuu ensi vuoden huhtikuussa. 150 miljoonaa euroa maksavaan Telia Helsinki Data Centeriin mahtuu lähes 200 000 palvelinta, jotka voisivat teoriassa palvella jopa miljoonia yrityksiä yhtä aikaa. Jokaisessa pitsalaatikon kokoisessa palvelimessa pyörii tulevaisuudessa jopa satojen yritysten dataa.

“Rakennamme täysin uudenlaista, pitkälle automatisoitua ja erittäin turvallista datakeskusta, jonka merkitys esimerkiksi lähivuosina käyttöön otettaville uusille 5G-palveluille on keskeinen”, Sutinen kuvailee.

Yhteys maailmalle

Datakeskus tarjoaa palveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille yrityksille, sillä datakeskuksen verkkoyhteydet kattavat koko maailman. Asiakasyritykset pystyvät datakeskuksen palveluiden avulla nostamaan automaation astetta ja siten vapauttamaan omia resurssejaan ylläpidosta kehittämiseen.

 

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3300 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2016 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 17 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>