Viimeisimmät julkaisut

Suomen Metallirakenneyhdistyksellä oma laatusertifikaatti

Suomalaisia metallirakennevalmistajia edustava Suomen Metallirakenneyhdistys (SMRY) on luonut rakentamisen laadun takeeksi uuden SMRY-sertifikaatin, jonka saaneet yritykset ovat SMRY:n mukaan todistetusti osaamiseltaan ja koulutustasoltaan kotimaista huippua.

Kuva: alutec.fi

– Metallirakentajille ei ole olemassa alalle suunnattua ammatillista koulutusta, vain sitä osittain sivuavia kuten esimerkiksi kone- tai metallialan koulutusta. SMRY on yhdessä alan tärkeimpien tavarantoimittajien kanssa todennut, että tärkein tehtävämme on huolehtia ja varmistaa alalle yhdenmukainen ja riittävä perusasioiden osaamistaso ja osoittaa se virallisella todistuksella, toteaa SMRY:n toiminnanjohtaja Hasse Lönnberg.

SMRY laati metallirakentajille alan kokonaisvaltaisen koulutusohjelman sekä siihen sisältyvän ja yrityksessä toteutettavan auditoinnin, jonka läpäisemisen osoituksena SMRY-sertifikaatti myönnetään. Helmikuussa sertifikaatin sai ensimmäiset 28 yritystä.

– Valtaosa jäsenyrityksistämme teki ja tekee erittäin laadukasta jälkeä ilman lisäkoulutustakin, ja toivomme sertifikaatin vahvistavan niiden asemaa tarjouskilpailuissa. Tarjouksissa vain hinnan tuijottaminen johtaa tällä hetkellä turhan usein tilanteisiin, että valmista rakennusta joudutaan korjailemaan sen valmistumisen jälkeen, Lönnberg sanoo.

SMRY:n jäsenyritykset valmistavat etenkin metalli- ja lasirakenteita kuten ovia, ikkunoita ja julkisivuja sekä muita talonrakennusalaan liittyviä metallirakenteita.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>