Viimeisimmät julkaisut

Stora Enso myy Puumerkin

Stora Enso on myynyt kaikki omistamansa Puumerkki Oy:n ja virolaisen Puumerkki AS:n osakkeet kansainväliselle sijoitusyhtiölle Mimir Invest AB:lle

Kuvalähde: puumerkki.fi

Stora Enson omistusosuus puurakentamisen tuotteiden tukkukauppaan erikoistuneesta Puumerkistä oli 100 prosenttia.

Kauppa tukee Stora Enson Wood Products -divisioonan kasvustrategiaa ja mahdollistaa premium-tuotteiden ja -palvelujen valikoiman vahvistamisen. Puumerkin tukkukauppatoiminta ei kuulunut Stora Enson ydinliiketoimintaan. Uudella omistajalla on paremmat mahdollisuudet kehittää Puumerkin toimintaa pitkällä aikavälillä. Puumerkki on jatkossakin tärkeä asiakas, jolle Stora Enso toimittaa uusiutuvia rakennusmateriaaleja.

Puumerkin liikevaihto vuonna 2016 oli noin 160 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää noin 170 henkilöä. Välittömästi voimaan astuneella kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan. Myyntitappio on 8 miljoonaa euroa, ja se kirjataan Stora Enson vuoden 2017 viimeisen neljänneksen operatiiviseen liiketulokseen vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä.

Tietoja ostajasta
MIMIR on kansainvälinen sijoitusyhtiö, joka ostaa suuryhtiöiden ydinliiketoimintaan kuulumattomia yksikköjä sekä yksityisyrityksiä, joissa tarvitaan operatiiviseen toimintaan osallistuvaa omistajuutta.

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja. Tavoitteenamme on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin perustuvia tuotteita ja palveluja. Työllistämme noin 25 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 9,8 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>