Viimeisimmät julkaisut

Stena vuokraa maata Ämmässuolta kierrätystä varten

HSY ja Stena Recycling Oy aloittavat pitkäkestoisen yhteistyön. Sopimuksella sovittiin maa-alueen vuokrauksesta Espoon Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksesta Stena Recyclingin kierrätystoimintaa varten.

HSY ja Stena Recycling ovat neuvotelleet 1,8 hehtaarin maa-alueen vuokrauksesta Stenan kierrätystoimintaa varten. Vuokra-aika on 22 vuotta. Stena tulee rakentamaan alueelle palveluyksikön, jossa vastaanotetaan, käsitellään ja välivarastoidaan muun muassa erilaisia metalleja, sähkö- ja elektroniikkalaiteromua sekä romuajoneuvoja.

– Yhteistyö Stenan kanssa täydentää entisestään monipuolista kiertotaloustoimijoiden joukkoa alueella ja tarjoaa yrityksille uusia yhteistyömahdollisuuksia jätejakeiden ja resurssien keskinäisessä hyödyntämisessä, kertoo HSY:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Tuomas Räsänen.

Stena Recyclingin uusi palveluyksikkö Ämmässuolla tulee täydentämään yrityksen toimintaa niin pääkaupunkiseudun länsipuolella kuin koko Länsi-Uudellamaalla. Stenalla on jo ennestään yksi palveluyksikkö pääkaupunkiseudulla Vantaan Hakkilassa, joka jää edelleen toimintaan. Pääkaupunkiseudun toinen yksikkö on osa Stenan kasvustrategiaa ja liiketoiminnan kehittämissuunnitelmaa.

Stena Recyclingin tavoitteena on aloittaa toiminta ekoteollisuuskeskuksessa vuoden 2022 aikana. Tällä hetkellä on käynnissä ympäristölupien hakuprosessi. Rakentaminen aloitetaan lupien varmistuessa.

– Uuden yksikön myötä pystymme palvelemaan pääkaupunkiseudun asiakkaita entistä paremmin. Ämmäsuon ekoteollisuuskeskus tunnetaan vahvana kiertotalousalueena eli on luontaista, että liitymme osaksi sitä kokonaisuutta, toteaa Stena Recycyling Oy:n toimitusjohtaja Niclas Sacklén.

Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa yritykset ja muut toimijat kehittävät uusia ratkaisuja kiertotalouteen ja tekevät Ekomo-yhteistyötä toistensa ja HSY:n kanssa. Ekomo-yhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että HSY tarjoaa yrityksille alustan ja luo edellytykset teollisten symbioosien kehittymiselle. Alueella yritys voi hyödyntää toisten toimijoiden tuottamaa jätettä sekä alueella syntyvää uusiutuvaa energiaa omassa toiminnassaan.

– Tulemme hyödyntämään alueen yritysten tuomia synergioita jo heti tontin esirakennusvaiheesta alkaen esimerkiksi maarakentamisessa. HSY:n kanssa on jo alustavasti sovittu myös romuautojen kierrätysyhteistyöstä niin, että kuluttaja voi jättää autonsa alueella olevalle Sortti-asemalle. Näemme alueella myös hyvät mahdollisuudet jakamistalouden toteutumiselle, kertoo Stena Recyclig Oy:n tuotantojohtaja Timo Jussila tulevasta Ekomo-yhteistyöstä.  Stena kuuluu ruotsalaiseen noin 3500 henkeä työllistävään ja noin 2,8 miljardin euron liikevaihtoa tekevään Stena Metall -konserniin.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>