Viimeisimmät julkaisut

SRV rakentaa Hovirinnan koulun Kaarinaan

Kaarinan kaupunki on valinnut SRV:n toteuttamaan Hovirinnan koulun uudisrakennuksen. Kokonaisurakkana toteutettavan kouluhankkeen arvo on 13,5 miljoonaa euroa.

Hovirinnan koulu rakennetaan vanhan jo osittain puretun koulun tilalle. Uuteen koulurakennukseen tulee tilat suomenkielisen Hovirinnan koulun sekä ruotsinkielisen S:t Karins svenska skolan 1–6 -luokille ja esiopetukselle. Kaksikerroksiseen kouluun tulee tilat noin 630 oppilaalle. Rakennuksen laajuus on noin 6900 bruttoneliömetriä. Koulurakennuksen rakentaminen alkaa maanrakennustöillä kesällä 2020, ja kokonaisuus valmistuu vuonna 2022.

Rakennushankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja työskentelyn ympäristö, joka on turvallinen, terveellinen, akustisesti hyvin toimiva ja muuntojoustava. Uusissa tiloissa korostuvat viihtyisyys, esteettisyys, ergonomia ja aistiystävällisyys, minkä tarkoituksena on tukea vireystilaa ja vähentää stressiä ja levottomuutta.

”Käyttäjiä osallistavalla suunnittelulla pyrittiin luomaan helposti hahmotettava ja muunneltava oppimisympäristö. Uudet opetussuunnitelmat ovat vaikuttaneet huomattavasti nykypäivän koulurakentamiseen. Tilojen on sovelluttava monenlaiseen toimintaan ja oltava helposti muunneltavissa. Näin ne palvelevat muuttuvia käyttäjäryhmiä ja käyttötarpeita myös tulevaisuudessa. Rakennuksen arkkitehtuurissa ja rakenneratkaisuissa on kuitenkin pyritty pitäytymään toimiviksi koetuissa tavoissa”, kertoo Kaarinan kaupungin rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>