Viimeisimmät julkaisut

SRV peruskorjaa Jorvin sairaalan leikkaussalit

HUSin Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjaustyöt käynnistyvät. Peruskorjauksen on määrä valmistua keväällä 2023. Hankkeen tavoitebudjetti on noin 39 miljoonaa euroa.

Kuva: UKI Arkkitehdit Oy, SRV

SRV ja HUS Kiinteistöt allekirjoittivat hankkeen projektinjohtourakkasopimuksen maaliskuussa, jolloin hankkeessa käynnistettiin kolme kuukautta kestänyt kehitysvaihe.

Kehitysvaiheen aikana on edistetty korjaussuunnitelmia ja käynnistetty hankkeen valmistelevat työt sekä väistötilojen rakentaminen. Varsinainen purkuvaihe alkaa syksyllä 2020 ja jatkuu kevään 2021 loppuun. Työmaa katetaan kauttaaltaan sääsuojalla, mikä mahdollistaa runko- ja sisävalmistusvaiheen töiden tekemisen limittäin.

Jorvin sairaalan peruskorjaus toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Toteutusmuodolla on luotu hyvät lähtökohdat yhteistyölle, ja SRV:lle asetetaan laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoitteet.

“Jorvin peruskorjaushanketta ovat luotsaamassa sairaalarakentamisen huippuammattilaisemme. Peruskorjaus toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, joten työt suoritetaan erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoo.

Peruskorjausalueen bruttoala noin 10 492 bruttoneliömetriä. Hankkeessa uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Peruskorjaus käsittää Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen. Peruskorjauksen myötä leikkaussalien tehokkuutta on tavoitteena nostaa ja kaikki uudet leikkaussalit tulevat soveltumaan kaikkien potilasryhmien hoitoon. Peruskorjauksen jälkeen Jorvissa on 20 leikkaussalia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>