Viimeisimmät julkaisut

Solwers osti Pontek Oy:n

Rakennusalan erikoisasiantuntijoiden yhtiöistä muodostuva Solwers laajentaa toimintaansa silta- ja rakennesuunnitteluun

Pontekin myötä Solwers sai silta- ja rakennesuunnittelun osaamista.

Uusin tulokas konserniin on Insinööritoimisto Pontek Oy. Kaupan myötä Solwersiin kuuluu seitsemän yhtiötä, joissa työskentelee yhteensä lähes 170 henkilöä.

Pontekin erikoisosaamisena on vaativien rakenteiden ja taitorakenteiden suunnittelu, ja yhtiöllä on pitkäaikainen ja laaja kokemus silta-, teollisuus-, liike- ja julkisten rakennusten suunnittelusta sekä saneeraussuunnittelusta ja toiminnasta kohteiden ulkopuolisena tarkastajana.

– Pontek täydentää erinomaisesti Solwersin asiantuntijaverkoston palveluita. Voimme tarjota nyt alan parhaiden tekijöiden hyvinkin laajoja kokonaisuuksia. Laajentuminen on tuonut mukanaan myös positiivisen henkilöstötarpeen ja aiomme rekrytoida tänä vuonna jopa 20 uutta asiantuntijaa erityyppisiin tehtäviin, toteaa Solwers Oyj:n toimitusjohtaja Leif Sebbas.

Pontekin merkittävimpiä suunnittelukohteita ovat muun muassa Tampereella Ranta-Tampellan alueen rantarakenteiden, kanavan ja siltojen suunnittelu, Ulvilassa Friitalan sillan suunnittelu, Helsingissä Töölönlahden tulvasuojeluun liittyvät uuden kevyen liikenteen sillan sekä tulvaporttien ja pumppaamon suunnittelu, Espoossa Kirstin ja Viherlaakson koulujen peruskorjaukset elinkaarihankkeina, Helsingissä Hotelli Marskin peruskorjaus ja laajennus, Valtioneuvoston linnan ja ulkoasiainministeriön Merikasarmi-toimitilojen perusparannukset sekä suunnitelmien ulkopuolisen tarkastajan tehtävät Helsingin kaupunkikirjaston lasirakenteiden ja Tapiolan kaupunkikeskus Ainoan rakenteiden osalta.

Solwers aloitti laajentumisensa viime vuonna, ja konserni koostuu nyt seitsemästä oman alansa kokeneimmasta yrityksestä. Suomessa Solwers-yhtiöitä ovat Finnmap Infra Oy, Oy Rockplan Ltd., Kalliotekniikka Consulting Engineers Oy, Varsinais-Suomen Kalliotekniikka Oy, Accado Oy Ab, Insinööritoimisto Pontek Oy ja konsernin emoyritys Solwers Oy sekä Ruotsissa Rockplan Sweden Ab.

Solwersin keskeisenä liikeideana ovat kustannustehokkaat ja kannustavat työyhteisöt, joissa turha byrokratia ja raportointi on minimoitu. Tämä antaa yhtiöiden asiantuntijoille mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti asiakasprojektien korkealaatuisten ratkaisujen hoitamiseen.

– Solwersin strategiana on laajentua edelleenkin huippuyhtiöiden verkostona. Kilpailukykymme perustuu kokeneiden ja erikoistuneiden yhtiöiden verkostoon. Solwers-yhtiöiden menestys perustuu jokaisen verkostossa mukana olevan yhtiön omaan toimintaan ja sen lisäksi verkoston tuomaan lisätukeen toiminnan kehittämisessä ja asiakaspalvelussa, toimitusjohtaja Sebbas korostaa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>