Viimeisimmät julkaisut

Solwersille Kittilän kaivoksesta jättiurakka

Oy Rockplan Ltd ja Agnico Eagle Finland Oy ovat tehneet sopimuksen Kittilän kultakaivoksen 900 metrin syvyydelle tulevan uuden päätason suunnittelusta. Päätason tilavuus on noin 80 000 kuutiometriä. Päätasolle sijoitetaan kaivoksen laajentamiseen tarvittavat työnjohdon, kaivoskoneiden huollon ja kaivoksen ilmavaihdon ja muiden teknisten järjestelmien tilat.

Yleiskuva kaivoksesta. Rockplanin osuus vihreällä.

Rockplan vastaa kohteen pääsuunnittelun, arkkitehtisuunnittelun, louhinta- ja rakennesuunnittelun toteutuksesta. Lisäksi Rockplanin vastuulla on ja geologian ja kalliomekaniikan sisältävä lujitussuunnittelu. Rockplanin alikonsulttina toimii Polartek Oy, jonka vastuulle kuuluvat ilmanvaihdon ja teknisten järjestelmien suunnittelu.

Toimeksiannon toteutus kestää vuoden 2020 puoleen väliin.

Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos. Kaivoksen nykyisen elinkaaren arvioidaan ulottuvan vähintään vuoteen 2035 saakka.

Oy Rockplan Ltd on osa Solwers-konsernia, johon kuuluu lisäksi seitsemän muuta yritystä: Polyplan Oy, Finnmap Infra Oy, Kalliotekniikka Consulting Engineers Oy, Varsinais-Suomen Kalliotekniikka Oy, Accado Oy Ab ja Insinööritoimisto Pontek Oy sekä Ruotsissa Rockplan Sweden Ab. Solwersin yhtiöissä työskentelee yhteensä lähes 200 henkilöä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>