Viimeisimmät julkaisut

Sokos Hotel Lappee

Hotellista tuli osa kauppakeskusta

Hotelli Lappee yhdistettiin kauppakeskus IsoKristiinaan ensimmäisen kerroksen laajennusosalla. Osa aiemmin vain hotellivieraiden käytössä olleista tiloista saneerattiin osaksi kauppakeskusta.

« 1 / 2 »

Teksti: Ulla Ylönen Kuvat: Ari Nakari

Hotelli Lappeen yökerhon tanssilattian paikalla on nyt Lappeen pihaksi ristitty sisäpiazza. Sitä ympäröivät Etelä-Karjalan Osuuskauppa EeKoon uudet ravintolat.

Yksi kauppakeskus IsoKristiinan pääsisäänkäynneistä sijaitsee Lappeen nurkalla ja jatkuu kauppakeskuksen pääkäytävänä suoraan IsoKristiinan puolelle.

Kulkuyhteys syntyi, kun rakennusten välissä kulkenut Puusepänraitti katettiin ja muutettiin hotellikiinteistön laajennusosalla lämpimäksi tilaksi.

– Saimme näin saumattomasti yhdistettyä toisiinsa hotellin ja kauppakeskukseen toiminnot. Hotellista pääsee kauppakäytävää pitkin kaupunginteatteriin, elokuvateatteriin ja kauppakeskuksen
liikkeisiin, Etelä-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen sanoo.

Rakennusten välissä ei ole palomuuria. Ratkaisuun päädyttiin tarkan paloteknisen suunnittelun ja simulointitarkastelun jälkeen.

Kauppakeskuksen pohjois-etelä -suunnassa leikkaavalla Puusepänraitilla on sisäänkäynnit molemmissa päissä. Raitti on myös Cityconin ja Etelä-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöjen raja.

Purkutöihin upposi aikaa

15049_4691 2Vuonna 1983 valmistuneen hotelli Lappeen yhteiset tilat kokivat peruskorjauksen aikana täydellisen muodonmuutoksen.

Kellarikerroksen uima-allasosaston tilat päivitettiin vastaamaan tämän päivän vaatimustasoa. Saunat, pesutilat ja allashuone uusittiin, ja niiden yhteyteen rakennettiin hotellin kuntosali. Allashuonetta madallettiin uudella välipohjalla, ja hotellin uudet kokous- ja neuvottelutilat rakennettiin sen päälle.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen jäivät hotellin vastaanotto, ravintoloiden keittiö sekä aamiais- ja tilausravintolana toimiva Rakuuna Banquet. Entiset kokoustilat, yökerho, oleskeluaula ja pubi purettiin uuden kauppakäytävän, uusien ravintoloiden ja liiketilojen tieltä.

Purkutyöt olivat kohteessa erittäin iso työvaihe. NCC:n vastaavan mestarin Keijo Reposen mukaan puolet rakennusajasta käytettiin purkamiseen. Purkutyöt hoiti Konepeikko Oy.

Saneerauksen aikana kirkastui myös hotellin ulkonäkö. Julkisivun betoniosat maalattiin valkoisiksi ja parhaat päivänsä nähneet ryppypeltilevyt korvattiin valkoisilla kuitusementtilevyillä.

Hotelli toimi koko saneerauksen ajan

15049_4695 2Työvaiheiden suunnittelu vaati erityistä tarkkuutta, sillä hotelli oli koko ajan toiminnassa.

– Äänekkäitä töitä ei voinut aloittaa aikaisin aamulla eikä jatkaa iltamyöhään. Työmiesten ja hotellivieraiden kulkureittejä muutettiin ja suojattiin sitä mukaa kun työt etenivät, kertoo Härkönen.

Tavarankuljetuksissa noudatettiin tarkkaa aikataulua, sillä samaan aikaan samassa korttelissa rakennettiin kauppakeskus IsoKristiinaa, teatteria, liikekeskus Centreä ja hotellin edustatorin kantta.
Kannen painorajan takia hotellin työmaalle ei voitu tuoda täysiä kuormia, mikä osaltaan lisäsi liikennettä.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Naapurukset toistensa vuokralaisina

Hotelli Lappeen kiinteistöön valmistuneen kauppakäytävän varrella on tilat yhdeksälle erikoisliikkeelle. IsoKristiinan kiinteistönomistaja Citycon on vuokrannut ne Eekoolta ja vastaa niiden markkinoinnista.

Eekoo on puolestaan vuokrannut Cityconilta myymälätilaa kauppakeskuksesta S-marketin, Emotionin sekä Marks & Spencer -muotitavaratalon käyttöön.

IsoKristiinan uudistuksen yhteydessä Skanska saneerasi hotellille 52 uutta huonetta kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen. Asiakkaat pääsevät majoitustiloihin suoraan kiinteistöjen välille
rakennettuja yhdysputkia pitkin sekä hisseillä kauppakäytävän varrelta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>