Viimeisimmät julkaisut

Smaragdus-konsernille neljännes virolaisesta Heatconsultista

Projektinjohto- ja suunnittelukonserni Smaragdus Oy on ostanut osuuden virolaisesta HeatConsult OÜ:stä. HeatConsult on erikoistunut kaukolämpö- ja kaasuverkostojen projektinjohto- ja asiantuntijatehtäviin.

Kuva: hetaconsult.eu

Vuonna 2011 perustettu HeatConsult OÜ on lämpö- ja kaasuhankkeiden projektinjohtoon ja asiantuntijatehtäviin erikoistunut konsulttiyritys, joka työllistää 16 henkilöä. Yhtiö on Smaragduksen mukaan osallistunut viime vuosina menestyksekkäästi useisiin paikallisiin ja kansainvälisiin energia-alan investointi- ja kehityshankkeisiin, ja sillä on jo useita merkittäviä vakiintuneita asiakassuhteita.

HeatConsultin perustajat halusivat Smaragduksen mukaan hakea laajempaa omistajapohjaa yrityksen kehityksen ja kasvun turvaamiseksi. Smaragdus-konserni hankki omistukseensa 25 % HeatConsultista 2.11.2020 toteutuneella kaupalla. Kaupan osapuolten tavoitteena on tehdä jatkossa tiivistä yhteistyötä, joka voi myöhemmin johtaa HeatConsultin siirtymiseen kokonaan Smaragduksen omistukseen.

HeatConsultin toimitusjohtajana jatkaa Igor Krupenski. Yhtiön omistajat Igor Krupenski ja Alexandr Ledvanov jatkavat HeatConsultin palveluksessa sekä yhtiön hallituksessa. Smaragduksen edustajaksi yhtiön hallitukseen on nimitetty konsernin toimitusjohtaja Antti Lukka. Omistusmuutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia ja jatkossa yhtiön henkilöstömäärää tullaan kasvattamaan.

”Uuden omistuspohjan avulla meillä on mahdollisuus tarjota asiakkaillemme vielä korkeampaa ja laajempaa osaamista eri tekniikan aloilla aina esisuunnittelusta projektin toteutusvaiheeseen asti. Meille liittyminen Smaragdus-konserniin tarjoaa toisaalta mahdollisuuden kehittää omaa osaamistamme edelleen osallistumalla vaativiin teknisiin hankkeisiin ja toisaalta päästä myös entistä suuremmalla volyymilla kansainvälisille markkinoille. Olemme varmoja, että Smaragdus-konsernin ammattitaidolla ja osaamisella pystymme toteuttamaan entistä monimutkaisempia hankkeita useilla eri toimialoilla”, HeatConsultin toimitusjohtaja Igor Krupenski sanoo.

”Smaragdus-konsernille HeatConsultiin sijoittaminen on osa luontaista jatkumoa energiasektorin palveluiden laajentamisessa. CTS Engtecin vahva markkina-asema kaasusektorin investoinneissa yhdistettynä HeatConsultin vahvaan osaamiseen vastaa hyvin Suomessa kasvavaan kysyntään. HeatConsultin kaukolämpöosaaminen taas avaa kasvumahdollisuuksia koko konsernille Baltiassa sekä Keski- ja Länsi-Euroopassa”, toteaa Smaragdus-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.

”Lisäksi Smaragdus-konserniin kuuluva tallinnalainen SystemTest OÜ ja HeatConsult pystyvät yhdessä tarjoamaan jatkossa laajoja kokonaisuuksia molempien yhtiöiden asiakkaille”, Hyvönen sanoo.

Smaragdus-konsernin omistajina on suomalaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä ja yhtiöitä, joilla on merkittävää osaamista investointiprojekteihin liittyvästä liiketoiminnasta. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 20,9 miljoonaa euroa. Konserni on sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoima ja sen omistukseen kuuluvat teollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtec Oy, teollisuus-, kiinteistö- ja infrahankkeiden rakennuttamiseen ja projektinjohtoon keskittynyt Fimpec Oy sekä energiasektorin projektinjohtoon erikoistunut Fundacon Oy. HeatConsult OÜ ja sen palvelutarjonta energiasektorilla tukee jatkossa konsernin yhtiöiden palvelutarjontaa teollisuuden ja infrakehityksen kokonaisvaltaisissa toimeksiannoissa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>