Viimeisimmät julkaisut

Skanskalta kaksi taloa Kallaveden rantaan

Skanska aloittaa As. Oy Kuopion Aallottaren rakennustyöt Maljalahdessa ainutlaatuisissa Kallaveden järvimaisemissa

Kuva: Skanska/ Kuopion Aallotar-ranta visualisointi

Aallottaren kaksi taloa nousevat rantaviivan välittömään läheisyyteen. Porrasmaisesti veden äärelle sijoittuviin taloihin valmistuu 42 uutta kotia avarista yksiöistä hulppeisiin neljän huoneen asuntoihin.

Työt käynnistyvät välittömästi, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin järvenrantakoteihin syksyllä 2018.

”Maljalahti on yksi Kuopion paraatipaikoista. Tästä lähtökohdasta on myös Skanskan uudet kodit suunniteltu. Aallottaren arkkitehtuurissa yhdistyvät urbaani kaupunkirakentaminen, järviluonnon kunnioittaminen ja laadukas asuntosuunnittelu. Ennakkokiinnostus onkin ollut vilkasta”, kertoo Skanska Kotien hankekehityspäällikkö Marko Puhakka.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ON Oy, arkkitehti, SAFA Olli Nieminen.

Kuopion Aallottaren asuntovalikoima on monipuolinen ja vaihtelee 28,5-neliöisestä yksiöstä 149,5-neliöiseen kotiin. Taloyhtiössä on kaksi taloa, joista toisen kerroskorkeus vaihtelee kolmesta neljään ja toisessa on kolme kerrosta.

”Aallottaren suunnitteluratkaisu kaikissa kodeissa on väljä ja valoisa. Aallottaren C-taloon valmistuu viisi huoneistoa, jotka sijaitsevat aivan veden äärellä, mutta valitsipa kodin mistä päin taloa tahansa, rauhoittava järviluonto on vahvasti läsnä arjessa. Lähes jokaiseen kotiin kuuluu tilava lasitettu parveke tai terassi. Arjen luksusta on luonnollisesti oma sauna”, kuvailee Puhakka.

Pihasuunnittelun lähtökohtana on viihtyisyys ja laadukkuus. Pihapiirissä kivimuurit, huolitellut istutukset, viheralueet sekä oleskelu- ja leikkipaikat rytmittyvät kokonaisuudeksi. Suunnitelmassa kahden talon väliin sijoittuu pienvenelaituri. Kuopion kaupunki vastaa laiturin rakentamisesta ja aikataulusta.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>