Viimeisimmät julkaisut

Skanska toteuttaa mittavan tuotanto- ja toimitilaurakan Rolls-Roycelle

Rolls-Roycen tilat sijaitsevat Rauman telakka-alueella. Skanskan urakka sisältää Rolls-Roycen kokoonpanohallin saneerauksen ja laajennuksen, pääkonttorin saneerauksen ja piha-alueen kunnostuksen. Osa vanhasta kokoonpanohallista puretaan ja tilalle rakennetaan uusi tuotantohalli. Toimitilojen saneerauksessa uusitaan tekniikkaa sekä pintoja ja tilat muutetaan avotilatoimistoiksi. Piha-alueen kunnostus sisältää uusia rakennekerroksia sekä pihan asfaltointityöt. Työt alkavat elokuussa 2016 ja urakka valmistuu elokuussa 2018.

Kokoonpanohallin kokonaispinta-ala on noin 15 000 krs-m2, josta saneerattavaa on n. 6000 krs-m2 ja uudisrakentamista 9000 krs-m2. Urakkaan sisältyy lisäksi Rolls-Royce Rauman yksikön toimistotilojen saneeraustyöt sekä noin 42 500 m2 suuruisen piha-alueen kunnostus.

Skanska on aiemmin toteuttanut alueella hitsaamo- ja logistiikkahallin saneeraustyöt, jotka valmistuivat maaliskuussa 2016.

Rolls-Royce on tärkeä toimija paikalliselle elinkeinoelämälle. Noin puoli vuosisataa toiminut Rauman-yksikkö on maailman johtava kääntyvien potkurilaitteiden valmistaja. Yhtiö toimittaa myös ankkurointi-, kiinnitys- ja hinausvinttureita esimerkiksi risteilijöiden, rahtilaivojen ja hinaajien käyttöön. Noin 99 prosenttia Rolls-Roycen Rauman-yksikön tuotannosta menee vientiin, ja yksikkö työllistää 500 ihmistä.

”Yhteistyö edellisessä hankkeessa sujui hyvin ja olemme ylpeitä, että saamme jatkaa uuden hankkeen parissa. Rolls-Royce on vaativa asiakas, jolle maailmanluokan laatu, aikataulujen pitäminen ja työturvallisuus on tärkeää. Skanska toimii samalla arvopohjalla”, sanoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

”Tilojen laajennus ja kunnostus on osa Rolls-Royce Rauman toimintojen kehittämissuunnitelmaa, jossa keskittämällä ja tehostamalla toimintoja Rauma Seaside Industry Parkin alueella varaudutaan tulevaisuuden tarpeisiimme, Rolls-Royce Oy Ab:n toimitusjohtaja Olli Rantanen toteaa”.

Brittiläisen Rolls-Roycen Marine-yksikkö on maailman johtavia laivasuunnittelun, voima- ja propulsiojärjestelmien ja -laitteiden valmistaja, jolla on noin 5000 työntekijää 35 maassa. Rolls-Royce Oy Ab:n tuotevalikoimaan kuuluvat potkurilaitteistot, vintturijärjestelmät ja vesisuihkulaitteet. Raumalla valmistetaan potkurijärjestelmiä, joiden pääasialliset kohteet ovat hinaajat, offshore-huoltoalukset ja maantielautat. Kokkolan yksikkö valmistaa vesisuihkulaitteita. Suomen yhtiön liikevaihto 2015 oli 468 miljoona euroa ja henkilöstön määrä on noin 600. Tuotannosta 99 % menee vientiin.

Lue urakasta Skanskan sivuilta.


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095. www.skanska.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>