Viimeisimmät julkaisut

Skanska ostaa koulurakennuksia tontteineen Kuopion Puijonkuppeelta

Savonia-ammattikorkeakoulun toiminta on muuttanut Kuopion Hatsalasta Savilahden kampusalueelle, ja aiemmin Savonian omistuksessa ollut Hatsalan kiinteistö siirtyy Skanskalle. Kauppaan kuuluu koulutuskäytössä olleita rakennuksia ja 3,5 hehtaarin tontti. Kauppa liittyy uuden Puijonkuppee-asuinalueen kehittämiseen.

Puijonkuppeen kehitys tulee ottamaan Skanskan mukaan kehitysloikan, kun oppilaitosympäristö muuttuu uuteen käyttötarkoitukseen.

Alueen rakentaminen käynnistyy vanhan rakennuksen purkutöillä loppuvuodesta 2020, ja ensimmäisen Skanska Kotien asuntohankkeen rakentaminen alkaa arviolta vuoden 2021 kesällä. Kokonaisuudessaan alueelle rakennetaan noin 20 kerrostaloa ja noin 400 paikan pysäköintilaitos. Asuntokohteille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta.

Alueelle on suunniteltu myös runsaasti julkista tilaa. Muun muassa keskeisellä paikalla sijaitsevan katu- ja aukiotilan on Skanskan mukaan tarkoitus mahdollistaa oleskelu ulkona ja toimia asukkaiden kohtaamispaikkana.

”Neljän korttelipihan kokoiselle alueelle rakentuu aikanaan noin 800 uutta asuntoa. Sijainti on kulkuyhteyksien kannalta erinomainen, ja alueen ominaispiirteenä on kylämainen tunnelma. Puijonkuppeesta tulee korkeatasoinen ja vehreä uusi asuinalue, jossa palvelut ja luonto ovat lähellä”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>