Viimeisimmät julkaisut

Skanska aloittaa uuden toimistotalon rakentamisen Helsingin Lintulahdessa

Skanska käynnistää uuden toimistotalon rakentamisen Helsinkiin Lintulahteen Sörnäisten rantatien kupeeseen osoitteeseen Kaikukatu 6. Skanskan investoinnin arvo on noin 45,9 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden valmistelu tontilla on jo käynnissä. Aluksi Skanska toteuttaa noin vuoden mittaisen maanrakennusurakan, joka sisältää mm. mittavat kellarien porapaaluseinät. Skanska aloittaa maanpäällisen rakentamisen syyskuussa 2017 ja kiinteistö valmistuu tavoitteen mukaan keväällä 2019.

Kuva: Skanska - Lintulahti

Kuva: Skanska – Lintulahti

”Rakennukseen tulee noin 12 000 neliömetriä persoonallista vuokrattavaa toimistotilaa, joka palvelee joustavuudellaan kaikenkokoisia yrityksiä. Tavoitteena on toteuttaa hanke LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän vaatimusten puitteissa”, kertoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

”Merenläheinen Lintulahti on kehittyvän kantakaupungin ytimessä ja erinomaisesti saavutettavissa sekä julkisilla yhteyksillä että autolla. Alueella teollisuushistoria kohtaa modernin kaupunkiympäristön, jossa asuminen, työskentely ja vapaa-aika ovat samanaikaisesti läsnä ja luovat uudenlaista kaupunkikulttuuria”, kuvailee Nousiainen.

”Suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta, että moderneista työympäristöistä maailmalta. Tiloja on tarjolla erilaisille yrityksille useamman kerroksen kokonaisuuksista aina muutaman hengen organisaatioiden tarpeisiin. Modernit tilaratkaisut, ympäristötehokkuus, joustavuus ja persoonallisuus ovat tärkeitä suunnittelua ja hankkeen toteutusta ohjaavia avainsanoja”, kertoo Nousiainen.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Skanskan toimitilaprojektikehitysyksikkö on tähän mennessä toteuttanut neljä toimistoprojektia Suomessa. Toteutetuista hankkeista LEED®-platinatason sertifioituja rakennuksia ovat Helsingissä Lintulahdenvuori sekä Mannerheimintien ja Hakamäentien kulmassa sijaitsevan Manskun Rastin kaksi toimistotaloa. Tuorein valmistunut projekti on Aviabulevardi I Vantaan Aviapoliksessa.


Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

www.skanska.fi
www.twitter.com/skanskafinland
www.facebook.com/skanskafinland
www.skanska.fi/blogit

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>