Viimeisimmät julkaisut

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen kunnosti Lahden Kulmalan talon uuden ajan asuin- ja liikekeskukseksi

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n omistama Kulmalan talo on saanut mittavan peruskorjauksen myötä uuden elämän. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy:n toteuttama muodonmuutos toi uusia asuntoja ja palvelutarjontaa Lahden keskustassa sijaitsevaan, osittain suojeltuun arvokiinteistöön.

Vuonna 1942 valmistunut, funkistyyliä edustava Kulmalan talo on tärkeä osa Lahden kaupunkimaisemaa. Omistaja A. Ahlström Kiinteistöt Oy tilasi Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy:ltä huonoon kuntoon päässeeseen kiinteistöön peruskorjauksen pää- ja arkkitehtisuunnittelun, jonka tavoitteena oli tuoda kiinteistö uudisrakentamista vastaavalle tasolle ja houkutella sen piiriin uusia sijoittajia ja kuluttajia.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy on korjausrakentamiseen erikoistunut konsulttitoimisto. Kahdeksankerroksisen kiinteistön peruskorjaus toteutettiin yhteistyössä Museoviraston ja Lahden seudun rakennusvalvonnan kanssa.

Julkisivuremontti toi palkinnon

Peruskorjauksen yhteydessä toteutettiin täydellinen julkisivuremontti. Seinät saivat alkuperäisen mukaisen terastirappauksen eli luonnonkiveä jäljittelevän pintakäsittelyn, joka oli 1900-luvun rakentamiselle tyypillinen.

”Erittäin haastava työ vaati erityisosaamista”, kertoo projektin pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA, sisustusarkkitehti SIO Jari Inkinen. ”Meillä on onneksemme pitkä kokemus kulttuurihistoriallisesti merkittävien kiinteistöjen korjausrakentamisesta moderniin liikekäyttöön yhteistyössä viranomaisten kanssa. Aiemmin olemme esimerkiksi suunnitelleet Vallilan konepajan vanhasta teollisuuskiinteistöstä pääkonttorin Amer Sports Oy:lle”.

Tunnustuksena ansiokkaasta työstä Lahden kaupunki myönsi Kulmala-hankkeelle julkisivusuunnittelun ja -toteutuksen erityispalkinnon.

Sisäremontti moninkertaisti asuntojen määrän

Kiinteistön asuinkerrosten suuria huonekokoja jaettiin useisiin osiin vastaamaan nykypäivän lisääntynyttä tarvetta pienille ja keskisuurille asunnoille. Syntyneiden uusien asuntojen parvekkeet, pinnat, ilmanvaihto ja lämmöneristys uusittiin. Asukkaille on lisäksi tarjolla virkistyskäyttöön kunnostettu sisäpiha, josta löytyy puitteet leikkiin, puutarhanhoitoon ja yhdessäoloon.

Lähes kaikki Lahden Kulmana asuinhuoneistot on jo myyty, ja katutason liiketiloihin ovat asettuneet muun muassa Burger King ja Partioaitta. Osa liiketiloista on vielä vapaana, mutta kiinteistön liikeosan odotetaan avautuvan asiakkaille kokonaisuudessaan vielä vuoden 2015 aikana.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>