Viimeisimmät julkaisut

Siltasairaalaan Peikon liittorunko

Peikko Group Oy:n suomalainen tytäryhtiö Peikko Finland Oy on valittu liitososatoimittajaksi Siltasairaala-hankkeeseen Helsingissä. Tilaus käsittää 12,5 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, sekä 1 600 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Peikon toimitukset kohteeseen alkavat elokuussa 2018, ja jatkuvat vuoteen 2020 asti. Sairaala aloittaa toimintansa vuoteen 2023 mennessä.

Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan sekä muodostamaan yhdessä jo toimivien Tornisairaalan ja Kolmiosairaalan kanssa huomattavan sairaalakompleksin. Siltasairaalan kokonaispinta-ala on 68 700 m2, ja sen hankekehittäjänä toimii HUS. Team Integrated, neljän arkkitehtitoimiston yhteenliittymä, vastaa arkkitehtonisesta suunnittelusta. Pääurakoitsija on SRV Rakennus Oy, ja rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit Oy. Siltasairaala-hankkeessa käytetään ns. Big room –toimintamallia, joka kokoaa suunnittelijat, rakennusliikkeet, sijoittajat sekä loppukäyttäjät säännöllisesti samaan työtilaan sujuvan yhteistyön mahdollistamiseksi.

“Hankkeen aikataulun kannalta rungon valmistuminen on avainasemassa. Teräsrunko yhdessä Peikon DELTABEAMin® sekä komposiittipalkkien kanssa oli paras ratkaisu paitsi asennusnopeuden vuoksi, mutta myös siksi, että Peikon ratkaisu mahdollistaa matalat välipohjat helpottaen talotekniikan asennusta. Sairaalahankkeissa talotekniikalle tehdään isoja tilavarauksia, joten asia on merkittävä”, kuvailee SRV Rakennus Oy:n projektipäällikkö Mirja Serenius.

“Peikko ja SRV Rakennus Oy ovat tehneet useissa sairaalahankkeissa menestyksekästä yhteistyötä jo vuosien ajan. Kun hanke vaatii muuntojoustavia ja avoimia tilaratkaisuja matalilla välipohjilla rakentamisen nopeudesta tinkimättä, on Peikon DELTABEAM®-liittorunko täydellinen valinta”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>