Viimeisimmät julkaisut

Sikla ryhtyy valmistamaan tilamoduuleja

Rakennus- ja kiinteistökehityskonserni Siklan uusi elementtitehdas Siikalatvalla ryhtyy valmistamaan siirtokelpoisia tilamoduuleita, joista voi rakentaa kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja asuntoja. Tuotanto käynnistyy kesän 2021 aikana.

Kuva: SiklaSikla-konserni rakentaa parhaillaan uutta elementtitehdasta Siikalatvan Rantsilaan. Tehtaassa valmistetaan siirrettäviä tilamoduuleita, joista voi rakentaa kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja puukerrostaloja.  Siklan mukaan siirtokelpoisille tiloille on kysyntää paikkakunnilla, joilla on haasteellista ennustaa kiinteistöjen käyttötarpeita tulevina vuosikymmeninä esimerkiksi väestörakenteen muutoksen tai asukasmäärän suhteen.

– Lisäksi puukerrostalot ovat tulevaisuutta, ja niiden kysyntä tulee kasvamaan lähiaikoina etenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa isoissa kasvukeskuksissa. Pystymme nyt uuden tehtaan myötä vastaamaan myös tuohon tarpeeseen, Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen sanoo.

– Ensimmäisen puukerrostalon moduulituotannon suunnittelu on ollut käynnissä jo puolen vuoden ajan. Kyseinen puukerrostalo rakentuu Helsingin Oulunkylään, ja tämän massiivisen kohteen moduulit valmistuvat uudelta tehtaalta ensimmäisten joukossa, kertoo Siklaelementit Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen.

Siklan uudessa tehtaassa on tuotrantotilaa 4000 neliötä. Hankkeen arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Uusi tehdas tarjoaa työtä noin 50 henkilölle. Sikla-konsernin liikevaihto on 114 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 160 henkilöä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>