Viimeisimmät julkaisut

Senaatti tarjoaa arvokiinteistöjä kehitettäviksi

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt erilliset tarjouskilpailut kahdesta Helsingissä sijaitsevasta arvokiinteistöstä, jotka ovat Munkkiniemen koulutustalo sekä Mariankatu 23:ssa sijaitseva neljän rakennuksen korttelikokonaisuus. Valtiolla ei ole kiinteistöille enää käyttöä, joten valtion kiinteistöstrategian mukaisesti ne on päätetty myydä.

Senaatti-kiinteistöt valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana on lähtenyt hakemaan Munkkiniemen koulutustalolle uutta käyttöä, koska Haus Kehittämiskeskus Oy ja Tulli ovat luopumassa kiinteistön käytöstä.

Koulutuskeskus tarjoaa uudelle omistajalle monia mahdollisuuksia. Kiinteistöä voi kehittää esim. asunnoiksi, palveluasunnoiksi tai hotelliksi.

Täysihoitolasta koulutuskeskukseksi

Kadettikoulunakin tunnetun Munkkiniemen koulutustalon on suunnitellut arkkitehti Eliel Saarinen, ja se edustaa tyyliltään keskieurooppalaista jugendklassismia. Rakennuksen valmistuessa vuonna 1919 siinä aloitti toimintansa Munkkiniemen Pensionaatti. Täysihoitolana rakennus ehti toimia vain välillä 1919-1922, jonka jälkeen se konkurssiin ajautuneena lunastettiin valtiolle ja muutettiin kadettikouluksi.

Kadettikouluna rakennus oli vuoteen 1940 asti, jonka jälkeen rakennus toimi ilmavoimien esikuntana. 1970-luvun puolivälissä rakennus muutetiin valtion koulutuskeskukseksi. Tontin pinta-ala on 6 639 neliömetriäja sillä sijaitsevan rakennuksen ala on noin 7 171 bruttoneliömetriä.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Mariankadulla kokonainen kortteli hakee uutta omistajaa

Mariankadun korttelikokonaisuudessa on viimeksi toiminut maa- ja metsätalousministeriö sekä Taiteen keskustoimikunta. Tällä hetkellä tilat ovat tyhjillään, ja Senaatti-kiinteistöt hakee korttelille uutta omistajaa.  Kohdetta on mahdollista kehittää, eri toimintoja yhdistellen, asunnoiksi, toimistoksi, palveluasunnoiksi tai hotelliksi.

Mariankadun korttelikokonaisuuden rakennukset osoitteissa Mariankatu 23, Liisankatu 8A ja Maneesikatu 7 on suunnitellut arkkitehti Evert E. Lagerspetz, ja ne ovat valmistuneet vuonna 1885. Rakennuksissa on alun perin sijainnut upseerien ja aliupseerien asuntoja, verstastiloja sekä upseeriklubi. Rakennukset ovat toimineet myös Venäläisen sotaväen kasarmina sekä yleisesikuntana. Korttelin keskelle, osoitteeseen Liisankatu 8G, valmistui vuonna 1930 arkkitehti Armas Siitosen suunnittelema uudisrakennus maanviljelyskemialliseksi laboratorioksi. Tontin pinta-ala on 4 916 neliömetriäja sillä sijaitsevien rakennusten ala on yhteensä noin 13 625 bruttoneliömetriä.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Kaksivaiheinen tarjouskilpailu

Molemmat kiinteistöt rakennuksineen myydään valtion toimintatavan mukaisesti julkisilla tarjouskilpailuilla kehitettäviksi.

Tarjouskilpailun ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt pyytää mahdollisia ostajia toimittamaan  alustavat tarjoukset 10.1.2017 mennessä. Ensimmäisessä vaiheessa pyydetään hinnan lisäksi alustava ehdotus kiinteistön tulevasta käytöstä.

Toisessa vaiheessa Senaatti-kiinteistöt käy tarkemmat neuvottelut 2-5 parhaimman ja toteutukseltaan sopivimman tarjouksen tekijän kanssa. Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on solmia kohteen myynnistä esisopimus alkukesästä 2017.

Molemmat kiinteistöt ovat suojeltuja, ja Senaatti-kiinteistöt on teettänyt toimintatapansa mukaisesti niistä rakennushistorialliset selvitykset. Senaatti-kiinteistöt edellyttää, että uusi omistaja ottaa huomioon rakennuksen suojeluun liittyvät näkökohdat.

Tarkemmat tiedot kohteista on luettavissa www.senaattimyy.fi –sivustolta.


Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija ja vastaa keskistetysti myös valtion kiinteistöomaisuuden myynneistä. Valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtio myy sellaiset kiinteistöt, joille ei löydy enää valtiolta käyttöä ja jotka eivät ole strategisesti merkittäviä. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija ja myy kiinteistöt pääasiassa julkisella tarjouskilpailulla. Senaatti-kiinteistöjen hallitus päättää kiinteistökaupoista 5 milj. euroon asti, sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle, ja yli 10 milj. euron kaupoista päättää eduskunta. Senaatti-kiinteistöt on valtion liikelaitos ja tulouttaa kiinteistöjen myynneistä saatavat tulot valtiolle vuosittain. Kiinteistöjen peruskorjaukset ja investoinnit Senaatti-kiinteistöt rahoittaa vuokratuloilla ja lainarahoituksella. www.senaattimyy.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>