Viimeisimmät julkaisut

Senaatilla kilpailu julkisten rakennusten valaisemiseksi

Valossa – valaistussuunnittelukilpailu 100-vuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi innosti suunnittelijoita – yleisöllä myös mahdollisuus antaa äänensä valolle

Senaatti-kiinteistöt järjesti Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi yleisen ideakilpailun, jonka tavoitteena oli hakea innovatiivisia ja aikaa kestäviä valaistusratkaisuja kilpailuun valittuihin merkittäviin rakennuksiin.

Mukana kilpailussa ovat Kansallismuseo, Oopperatalo, Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo sekä Pasilan virastokeskus.

Valossa-kilpailu herätti kiinnostusta suunnittelijoissa, ja ehdotuksia tuli kaiken kaikkiaan lähes neljäkymmentä.  Eniten suunnittelijoita inspiroi Pasilan virastokeskus, joka sai 15 ehdotusta.

Kilpailuehdotukset ovat nyt nähtävillä verkossa osoitteessa www.senaatti.fi/valossa, jossa myös yleisö voi käydä äänestämässä omat suosikkinsa.  Äänestysaikaa on 6.10. saakka.

Valaistuksesta pysyvä osa kaupunkikuvaa

Parhaista ehdotuksista toteutetaan 2-4 valaistuskohdetta vuoden 2017 syksyyn mennessä tuomaan valoa ja vireyttä pimeään vuodenaikaan.

Tarkoitus on, että kilpailun tulos palvelee ympäristöään vielä itsenäisyyden juhlavuoden jälkeen, sillä toteutettavat valaistukset tai valoteokset tulevat jäämään pysyväksi osaksi kaupunkikuvaa.

Kilpailun tulokset julkistetaan 10. lokakuuta 2016.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Valon avulla kohteisiin uusia ja kiinnostavia näkökulmia

Kilpailutehtävänä oli valoa käyttämällä korostaa kiinnostavalla tavalla kohteena olevia rakennuksia, niiden osaa tai ympäristöä. Tavoitteena oli tuoda valon avulla niihin uusia näkökulmia sekä saada esille uusia innovatiivisia valon käyttömahdollisuuksia.

Valaistusratkaisun toivottiin hyödyntävän nykyajan teknologiaa, olevan ekologisesti kestävä ja antavan valoa pimeään vuodenaikaan vielä pitkään tulevina vuosina.

Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotuksen taiteellisuuteen, muunneltavuuteen, energiatehokkuuteen, taloudellisuuteen, uuden teknologian hyödyntämiseen sekä toteutus- ja kehityskelpoisuuteen.

Arvostelulautakunnan jäsenet

Jari Sarjo (pj), toimitusjohtaja, Senaatti-kiinteistöt
Anni Sinnemäki, apulaiskaupunginjohtaja, Helsingin kaupunki
Päivi Kärkkäinen, pääjohtaja, Suomen Kansallisooppera
Juhani Kostet, pääjohtaja, Museovirasto
Juulia Kauste, johtaja, Arkkitehtuurimuseo
Jukka Savolainen, johtaja, Designmuseo
Tarja Ervasti, valotaiteilija
Marjut Kauppinen, arkkitehti, SAFA
Antti Kuronen, insinööri, Suomen Valoteknillinen Seura ry
Jari Auer, arkkitehti, Valtion taideteostoimikunta

Palkinnot

Jokaisesta valaistuskohteesta palkitaan paras ehdotus á 10 000 euroa.
Kolme ehdotusta lunastetaan á 1000 euroa.
Äänestyksellä valittava yleisön suosikki palkitaan 1000 eurolla.

Kilpailun aikataulu

Suunnittelukilpailu alkoi 1.6.2016 ja päättyi 9.9.2016. Senaatti-kiinteistöt päättää kilpailun jälkeen tai jatkokehittelyn perusteella, mitkä ehdotukset toteutetaan.

Kilpailu järjestetään Suomen Arkkitehtiliiton kilpailusääntöjen mukaisena yleisenä kilpailuna yhteistyössä Suomen Valoteknillisen Seura ry:n ja Valtion taideteostoimikunnan kanssa.

Tarkempaa tietoa ja ehdotukset Valossa – itsenäisyyden juhlavuoden valaistussunnittelukilpailusta www.senaatti.fi/valossa.


Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä.  Hallinnassamme ja vastuullamme on lähes 10 000 rakennusta, joista monet ovat arvokohteita ja historiamme kannalta merkittäviä.  Haluamme osaltamme pitää huolta yhteisestä rakennetusta kulttuuriperinnöstämme. www.senaatti.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>