Viimeisimmät julkaisut

S-Asuntorahasto rakennuttaa kerrostalon Turun keskustaan

S-Asuntorahasto jatkaa kasvuaan. Rahasto on tehnyt aiesopimuksen Turkuun rakennettavan kerrostaloyhtiön ostamisesta rakennusyhtiö Jatkeelta. As Oy Kalevantie 10 valmistuu keväällä 2018.

S-Pankki-konserniin kuuluvan varainhoitoyhtiö FIMin asiantuntijoiden hallinnoima asuntorahasto ostaa Turun itäiseen keskustaan nousevan kerrostaloyhtiön. Rahastoa myydään FIM Asuntotuotto- ja S-Asuntorahasto-nimillä.

FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen kertoo taloyhtiön sijaitsevan erinomaisella paikalla.

– Välittömästä läheisyydestä löytyvät muun muassa Turun yliopistollisen keskussairaalan kiinteistöt, Turun yliopisto, ammattikorkeakoulu ja kauppakorkeakoulu. Myös Turun toimistokeskittymä, Kupittaan urheilupuisto ja urheiluhalli sekä Kupittaan rautatieasema sijaitsevat lähellä, Jokinen kertoo.

Keväällä 2018 valmistuvassa talossa on seitsemän kerrosta ja se sijaitsee omalla tontilla. Yhteensä yhtiöön rakennetaan 86 yksiötä ja kaksiota.

Talon rakentaa rakennusyhtiö Jatke, jonka kanssa FIM Asuntotuotto on tehnyt aiesopimuksen taloyhtiön ostamisesta.

– Kalevantie 10:n asunnot ovat hyvin suunniteltuja ja varusteltuja, laadukkaita koteja loistavalla sijainnilla niin työpaikkojen, palveluiden kuin harrastusmahdollisuuksienkin suhteen. Autopaikat sijoittuvat pihakannen alle kahteen tasoon ja niiden päälle rakennetaan viihtyisä ja suojaisa sisäpiha asukkaiden käyttöön, kertoo aluejohtaja Jukka Aaltonen Jatkeesta.

Noin 89 miljoonan euron suuruinen rahasto sijoittaa pääasiassa uusiin vuokra-asuntoihin Suomen kasvukeskuksissa ja niiden työssäkäynti- ja opiskelualueilla.

Rahasto ostaa jo vuokrattuja asuntoja edullisesti valmiina kokonaisuuksina sekä rakennuttaa uudistuotantoa. Rahasto-osuuksia voi merkitä ja lunastaa kunkin vuosineljänneksen viimeisenä pankkipäivänä. Seuraava merkintä tapahtuu 30. kesäkuuta.


S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. Se tarjoaa 2,9 miljoonalle asiakkaalleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja asiakkaidensa arjen helpottamiseen. Niinpä se palvelee asiakkaitaan kattavasti verkkopankissa, S-mobiilissa, puhelinpalvelussa, sosiaalisessa mediassa sekä yli 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan. Lisäksi asunnon rahoittamisessa apuna ovat ajanvarauksella palvelevat S-Pankkiirit. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin omistavat S-ryhmä (75 %) ja LähiTapiola-ryhmä (23,5 %) ja Elo (1,5 %) ja sen palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

FIM tarjoaa yli 20 vuoden kokemuksella yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus- ja varainhoitopalveluja. Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa sekä Tukholmassa sijaitsevien toimipisteiden lisäksi palvelemme asiakkaitamme kattavasti verkossa. Kokeneet sijoitusalan ammattilaisemme palvelevat niin yksityissijoittajia, yrityksiä ja yhteisöjä kuin keskeisiä instituutioita. FIM on osa suomalaista S-Pankkia.

Jatke on koko Etelä-Suomen alueella toimiva rakennuskonserni, jonka palveluja ovat asunto- ja toimitilarakentamien, saneeraus sekä kiinteistökehitys. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli yli 170 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 370 rakennusalan ammattilaista. Jatke-konserniin kuuluu Jatke Oy:n lisäksi Jatke Uusimaa Oy, Adicio Oy sekä Nordic Facade Finland Oy. Jatke Oy on rakennusteollisuus RT:n ja Julkisivuyhdistys ry:n jäsenyritys sekä mukana Tilaajavastuu.fi-palvelussa. Jatkeella on myös Rakentamisen Laatu ry:n myöntämä RALA-pätevyys.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>